Începe Raliul Argeșului

# Interviu cu Traian Pavel, Rally manager: „Superspeciala din jurul stadionului Nicolae Dobrin va putea fi urmărită atât vineri, cât și sâmbătă”

Piața Primăriei Pitești este, din nou, gazda prezentării oficiale a echipajelor participante la Raliul Argeșului. Cel mai mare eveniment de motorsport din Argeș va începe joi, 25 mai, de la ora 19:00. Sâmbătă, 27 mai, distracția se mută pe Transfăgărășan. Din cauza condițiilor de pe sectorul de drum cuprins între Conacul Ursului și Cabana Capra, Raliul Argeșului 2023 nu se poate desfășura pe această porțiune a Transfăgărășanului. Circulația publică nu poate fi permisă mai departe de Conacul Ursului în urma aluviunilor de pe drum și a pericolului existent în urma avalanșei din această iarnă. Proba va fi scurtată pentru a asigura condiții optime de securitate pentru echipaje și spectatori.

Traian Pavel, Rally manager: „Este unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului”

Traian Pavel, managerul Raliului Argeșului ne-a oferit mai multe informații despre acest eveniment în interviul de mai jos:

# Începe o nouă ediție a Raliului Argeșului. Ce reprezintă acest eveniment pentru județul nostru?

- Este a 5-a ediție consecutivă de când DTO Rally a readus în județul Argeș o competiție cu o bogată tradiție în țara noastră. Reprezintă cel mai mare eveniment de motorsport și poate unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului. Avem anul acesta un record: 80 de echipaje la start din mai multe țări din Europa. S-a atins numărul maxim acceptat de regulament.

# Ce surprize ați pregătit pentru iubitorii sportului cu motor?

- Anul acesta venim, pe lângă tradiționalele probe de pe celebrul Transfăgărășan, cu o surpriză pentru publicul din municipiul Pitești care va putea urmării proba Superspeciala din jurul stadionului Nicolae Dobrin de două ori, atât vineri, în prima zi de concurs, cât și sâmbătă. Mai mult, proba de vineri se va desfășura după lăsarea întunericului, fiind astfel și mai spectaculoasă.

# Din 2019, de la revenirea Raliului Argeșului în calendarul național de competiții, evenimentul a atras un număr impresionant de participanți. Câți spectatori anticipați că vor asista la probele din acest an?

- Motorsportul atarage an de an foarte mult public pe probele speciale, dar mai ales la proba din orașul Pitești și la startul festiv care se va desfășura în fața Primăriei Pitești. Așteptăm peste 10.000 de oameni pe probe și în centrul orașului.

# Care este programul complet al Raliului Argeșului?

- Joi, 25 mai 2023, ora 19:00: Start Festiv și Prezentarea echipajelor în Piața Primăriei din Pitești.

Vineri, 26 mai 2023: Ziua 1 de concurs:

• 08:00-12:00: Shakedown Budeasa

• 14:45 PS 1 Godeni 1

• 17:05 PS 2 Godeni 2

• 20:00 PS 3 Berevoiești

• 21:13 PS 4 Superspeciala Pitești 1.

Sâmbătă, 27 mai 2023: Ziua 2 de concurs:

• 11:45 PS 5 Lacul Vidraru 1

• 12:23 PS 6 Transfăgărășan

• 15:26 PS 7 Piscul Negru

• 15:44 PS 8 Lacul Vidraru 2 - Power Stage

• 17:37 PS 9 Superspeciala Pitești 2

• 20:30 Festivitatea de premiere în Piața Primăriei din Pitești.

# La start va lua parte și echipa argeșeană DTO Rally Team?

- În acest an întreaga echipă DTO Rally este concentrată pe organizarea impecabilă a evenimentului, astfel fiecare dintre noi avem un rol bine definit în a oferi un raliu cu un nivel de securitate maxim, atractiv atât pentru sportivi, cât și pentru spectatori. Acesta este motivul pentru care am decis să nu participăm în calitate de sportivi la acest eveniment.

Ce sectoare de drum vor fi închise în urma desfășurării Raliului Argeșului

Desfășurarea Raliului Argeșului presupune închiderea anumitor secțiuni de drum din județul Argeș. În perioada 26-27 mai, diferite drumuri naționale, județene sau comunale de lângă Pitești, din zona Câmpulung și de pe Transfăgărășan vor fi închise circulației publice.

„Vineri, 26 mai 2023:

- între orele 07:30 - 12:30 - va fi închis sectorul de drum DJ703K și Strada Sudeaua - între Str. Depozitelor și Budeasa Mică;

- între orele 13:00 - 22:30 - va fi închis sectorul de drum DN 73C - de la intersecția cu DN73 până la intrarea în Comuna Berevoiești;

- între orele 19:00 - 24:00 - va fi închisă Strada N. Dobrin - între intersecția cu Str. Smeurei și Str. Razboieni.

Sâmbătă, 27 mai 2023:

- între orele 09:30 - 19:00 - va fi închis DN7C - între Hidrocentrala Vidraru (Cetatea Poienari) și Conacul Ursului;

- între orele 15:30 - 21:00 - va fi închisă Strada N. Dobrin - între intersecția cu Str. Smeurei și Str. Războieni.”, au transmis organizatorii.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea