DGASPC Argeș cumpără șase case pentru persoanele adulte cu dizabilități

 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Argeș vrea să cumpere de pe piața imobiliară mai multe case. Se dorește achiziționarea a șase imobile (case și teren aferent) în scopul înființării unui număr de patru Locuințe Protejate, a unui Centru de Criză și a unui Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilități.

Proiectul de hotărâre urmează să fie aprobat de Consiliul Județean Argeș în ședința din 25 mai. Consilierii județeni vor decide dacă vor aproba procedura internă pentru atribuirea contractului privind cumpărarea imobilelor.

Prin achiziționarea acestora vor fi înființate în cadrul DGASPC Argeș șase servicii sociale: unul de tip centru de criză, unul de tip centru de respiro și patru locuințe protejate.

 

În cadrul proiectului „Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilități” se va înființa un serviciu social de tip centru de criză cu o capacitate de patru beneficiari. Vor fi oferite persoanelor adulte cu dizabilitati, aflate în situații de critice de viață, servicii de îngrijire și asistență, 24 din 24 de ore, pentru o perioadă de maxim 45 de zile/an. Casa va fi compusă din 4 dormitoare, un living, o bucătărie cu loc de servit masa, băi/dușuri, grup sanitar pentru personal, spațiu de servit masa, o cameră pentru personalul de îngrijire/supraveghere și spații de depozitare.

În cadrul proiectului „Centru respiro pentru persoane adulte cu dizabilități” se urmărește înființarea unui serviciu social de tip centru de respiro cu o capacitate de 4 beneficiari. Vor fi oferite servicii de îngrijire şi asistență, 24 de ore din 24, continuu sau fracționat, persoanelor adulte cu dizabilități aflate în îngrijirea reprezentantului legal, a asistentului personal, sau a asistentului personal profesionist, care sunt în imposibilitate temporară de efectuare a îngrijirii lor. Casa va fi compusă din 4 dormitoare, 1 living, o bucătărie, loc de servit masă, băi/dușuri, grup sanitar pentru personal, o cameră pentru personalul de îngrijire/supraveghere și spații de depozitare.

În urma proiectului „Locuințe protejate Siguranță și îngrijire Argeș” se vor înființa patru locuinţe protejate cu o capacitate totală de 24 de locuri (6 locuri/locuință). Beneficiarii locuințelor protejate vor fi 24 de persoane adulte cu dizabilități care se vor transfera din cadrul actualului CITO Tigveni, centru supus restructurării. Fiecare casă va fi compusă din 3 dormitoare, 1 living o bucătărie, loc de servit masa, băi/dușuri, grup sanitar pentru personal, o cameră pentru personalul de îngrijire/supraveghere și spații de depozitare.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea