Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea, locul unde zilnic pot fi descoperite adevărate „minuni”

# În 2008, cheltuieli cu prime şi al 13-lea salariu în valoare de 27 miliarde lei vechi!!! La fosta Direcţie a Apelor Argeş Vedea (actuala Administraţie Bazinală de Apă Argeş Vedea) lucrurile par a ieşi către liman. În sensul că directorul Adrian Moisescu a găsit soluţii atât pentru atragerea unor fluxuri financiare (salvatoare dealtfel pentru o instituţie aflată, cu numai un an în urmă, în pragul colapsului) cât şi pentru reducerea drastică a unor cheltuieli. Cheltuieli, de multe ori nejustificate, despre care am mai scris şi noi în paginile ziarului. Poate vă mai amintiţi despre reducerea la sub jumătate (iar aici vorbim de sume de ordinul miliardelor de lei vechi) a cheltuielilor cu asigurările auto, a celor de birotică etc. Iată că directorul Moisescu a mai găsit o pârghie de salvare în încercarea sa continuă şi aproape disperată de evitare a popririlor puse de Finanţe: tăierea (cel puţin temporară) a primelor de vacanţă. Prin artificiul suprimării acestora, Direcţia pe care o conduce economiseşte câtva zeci de miliarde de lei vechi.
Curioşi din fire, am făcut o mică cerere. Numai cererea a fost mică, cifrele venite sub formă de răspuns fiind absolut invers proporţionale. Ia să vedeţi:

În anul 2007     al 13-lea salariu      12,3     mld. lei vechi

În anul 2008    al 13-lea salariu       10,2     mld. lei vechi
Prima de vacanţă    16,8     mld. lei vechi
____________________________________
TOTAL                    27 MILIARDE
ANUL 2008              LEI VECHI

În anul 2009    Prima de vacanţă    18,8    mld. lei vechi

Şi acum să ne reamintim cum stăteau lucrurile, din punct de vedere al obligaţiilor către stat, la nivelul anilor trecuţi. Obligaţiile de plată către Bugetul de Stat (TVA) al Direcţiei Apelor înregistrate în anul 2009, inclusiv majorările de întârziere la plată au fost de 15.030.289 lei noi. Plăţile efectuate către Bugetul de Stat  în anul 2009 au fost în cuantum de 4.127.122 lei noi, din care 1.499.343 lei noi reprezintă plăţi aferente datoriilor înregistrate în anul 2008. deci, stimaţi cititori, a să înţelegeţi mai bine: în 2008 Direcţia Apelor nu a mai reuşit să plătească obligaţiile către stat, motiv pentru care a început să fie penalizată. Penalizările să nu credeţi că sunt de doi-trei lei. Anul acesta, Direcţia era obligată la plata lunară a unor majorări şi penalităţi de cca. 2,5 miliarde lei vechi. Şi, în acest timp, primele atingeau cote ameţitoare, aţa cum aţi putut vedea. 27 miliarde lei vechi la nivelul unui singur an reprezintă o sumă greu de imaginat. Sumă la care se adaugă cheltuieli de protocol şi alte minuni datorită cărora totalul general se mai îmbogăţeşte cu câteva zerouri.
Întrebarea care ne-a venit  nouă în minte (şi probabil şi dumneavostră): este legal? Adică este legal să dai prime de 27 miliarde într-un an în care nu ţi-ai plătit datoriile către Bugetul de Stat? Sau, anul trecut, când datoria ajunsese deja la astronomica sumă de 150 miliarde de lei vechi, a fost legală „premierea” salariaţilor cu aproape 19 miliarde lei vechi? Nu ştim, însă instituţiile abilitate ale statului ar trebui să ştie. Să vedem sub ce „guvernare” s-au întâmplat minunile descrise mai sus. În anul 2008, director a fost dl. Mircea Vasilescu. În 2009, dl. Dumitru Ciobanu. Unde sunt ei acum, după „performanţele” manageriale înregistrate? Ei bine, Mircea Vasilescu ocupă fotoliul de şef serviciu plan management bazinal; Dumitru Ciobanu este şeful inspecţiei din cadrul Direcţiei.
Dacă printre cei care au citit acest material mai este cineva care crede că ţara noastră merge pe drumul cel bun, îl invităm la doctor şi plătim noi consultaţia. Pentru că sigur este bolnav…
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea