Creștere de cotă fără precedent! Peste 12% din mașinile înmatriculate în iunie 2023 au fost electrice!

 

Cota de piaţă a maşinilor electrice a ajuns la aproape 10% în primul semestru al acestui an şi a trecut de 12% în iunie, potrivit calculelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) pe baza datelor de la înmatriculări.

Ca şi în anul 2022, când, deşi s-a înregistrat o scădere a achiziţiilor de autoturisme în general, cele „verzi“ au performat, în anul 2023 achiziţiile din această categorie au crescut considerabil, cu 34% comparativ cu perioda similară a anului trecut.

 

Autoturismele 100% electrice menţin trendul crescător al anului anterior. În luna iunie 2023, ajung la o creştere de 90,2% faţă de luna similară a anului trecut, au explicat oficialii APIA.

 

Pentru prima dată într-o raportare lunară, cota de piaţă a maşinilor electrice a ajuns la 12,1 % din total piaţă pe luna iunie 2023.

Şi cele plug-in urmeaza o curbă crescătoare, cumulând şi acestea volume semnificative, cu o creştere de 38,2% faţă de luna similară a anului trecut şi una de 46,9% faţă de primele şase luni din anul 2022.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea