Șoferi judecați după ce au înscenat un accident rutier

 

În județul Argeș se observă o creștere a persoanelor trimise în judecată după ce au înscenat accidente rutiere ca să primească despăgubiri, în mod fraudulos, de la firme de asigurări. În ultimii ani, polițiștii argeșeni s-au confruntat cu mai multe astfel de cazuri. Din nefericire, acestea sunt greu de observat la fața locului de polițiști putând fi depistate abia în urma unor verificări mai amănunțite. Astfel, lucrătorii de poliție ajung să consemneze, fără intenție, date necorespunzătoare adevărului în cuprinsul procesului verbal de contravenție, care îi avantajează pe inculpați.

 

Doi bărbați au fost trimiși în judecată, recent, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la fals intelectual, înşelăciune sau complicitate la înșelăciune, fals în declaraţii sau fals în înscrisuri sub semnătură privată. În acest caz, societatea de asigurare a făcut o plângere penală încă din luna aprilie 2019 sesizând faptul că mai multe persoane au înșelat-o ca urmare a declarării unui accident rutier fictiv pentru care s-au obținut despăgubiri în valoare de peste 84.000 lei, în mod nejustificat, conform rechizitoriului procurorilor.

 

Inculpații ar fi fost de acord să declare, contra cost, la organele de poliție și la societatea de asigurare, că au luatt parte la un eveniment rutier. Iar acest lucru ar fi fost făcut la solicitarea altor persoane, care sunt acuzate la rândul lor de infracțiuni similare în alte dosare. Pentru serviciul pe care l-a făcut, unul dintre inculpați a primit 300 de euro, însă acum își riscă libertatea.

Cei doi inculpați au fost trimiși în judecată, iar dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea