Fostul polițist Cristian Cioacă mai rămâne cel puțin câteva luni în închisoare

# Următoarea cerere de liberare condiționată poate fi făcută în noiembrie 2023

Fostul polițist Cristian Cioacă mai rămâne la închisoare câteva luni. Judecătoria Pitești a respins, pe 19 iulie, propunerea de liberare condiționată, considerând că nu au fost îndeplinite condițiile. Unul dintre motivele care au condus la această decizie este faptul că acesta nu a plătit niciun bănuț din despăgubirile civile datorate familiei Ghinescu. Hotărârea instanței nu este definitivă!

Deși Comisia Penitenciarului Mioveni l-a propus pentru liberare condiționată, Judecătoria Pitești a respins cererea. Următoare cerere de liberare condiționată poate fi făcută abia în noiembrie 2023.

„În temeiul art. 587 alin. 2 Cpp raportat la art. 59-60 C. pen. 1969, cu aplicarea art. 5 NCP, respinge ca neîntemeiată propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni, privind pe petentul-condamnat C.C.C. ..., în prezent încarcerat în P.M. În temeiul art. 587 alin. 2 Cpp, fixează termen la data de 10.11.2023, după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită. În temeiul art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 170 lei, se avansează din fondul special al Ministerului Justiţiei către Baroul București. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în soluția pe scurt a instanței.

Cristian Cioacă execută la Penitenciarul Mioveni pedeapsa de 16 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, profanarea de cadavre sau morminte şi acces ilegal la un sistem informatic.

Fostul polițist din Argeș a stat peste 10 ani la închisoare din pedeapsa pe care a primit-o pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, al cărei cadavru n-a fost găsit niciodată. Deși executarea pedepsei urmează să expire abia la data de 2 august 2028, Cristian Cioacă vrea să fie liber pentru că a ispășit trei pătrimi din pedeapsă.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea