Ansamblul „Ciobănașul”, reprezentantul României la un important festival internațional

România va fi reprezentată la Festivalul Internațional „Cappadocia World Dance Festival”, care se va desfășura în perioada 27-31 iulie 2023 la Avanos, Turcia, de membrii Ansamblului "Ciobănașul", din comuna Corbi. La eveniment vor participa ansambluri de cântece și dansuri de pe mai multe continente.

Coordonat de profesoara Simona Anghel, ansamblul românesc prezintă un repertoriu specific zonei de munte a Argeșului, cu cântece de ciobănie autentice. Membrii acestuia vor prezenta, într-o paradă, alături de toate țările participante, frumoasele costume tradiționale de ciobănie ale zonei de munte a Argeșului, dar vor promova și gastronomia locală.

Ansambul "Ciobănașul" este ansamblul cu tradiție folclorică recunoscută, în special al cântecelor de ciobănie care, pe lângă doinele și baladele specifice, aduce în atenția publicului și tradiții de veacuri precum urcatul sau coborâtul oilor la (și de la) munte, ca "Rapsodia Păstorească" . Tot membrii acestuia prezintă meșteșuguri ciobănești ori din lumea satului de odinioară și, nu în ultimul rând, promovează produsele naturale, în special brânzeturile și cașcavalul dar și fructele autohtone. Ansamblul reunește două grupe, pe categorii de vârstă, cu formații de tineri și de adulți. Vârsta membrilor săi este de la 14 la 70 de ani.

Și de data aceasta, la festivalul din Cappadocia, tânăra interpretă din zonă, Ilona Anghel, studentă la medicină, va încânta publicul prin glasul său duios ori la fluier și alte instrumente de suflat, alături de alți soliști ai ansamblui.

Amintim faptul că Ansamblul "Ciobănașul" din Corbi, Argeș a obținut, anul trecut, Trofeul Festivalului în Muntenegru. Este vorba de festivalul internațional "Folk Fest Muntenegro 2022", la care artiștii argeșeni au prezentat un repertoriu de muzică și dansuri populare românești.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea