Încă un pas important pentru Drumul Expres Pitești-Mioveni!

Consiliul Județean Argeș a aprobat luni, 7 august, în ședință extraordinară, tema de Proiectare pentru obiectivul de investiții “Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții <>.

"Vreau să le mulțumesc consilierilor județeni pentru votul de astăzi pentru Drumul Expres Pitești-Mioveni. Este o lucrarea foarte importantă pe care o ducem la bun sfârșit în colaborare cu Ministerul Transporturilor. Sigur, acest proiect presupune un volum mai mare de lucru din partea aparatului de specialitate al Consiliului Județean, dar ne-am angajat la acest demers pentru că dorim ca, într-adevăr, județul Argeș să fie acolo unde merită în tot ceea ce înseamnă infrastructură rutieră", a precizat Ion Mînzînă, președintele Consiliul Județean Argeș.

În toamna anului trecut, în prezența ministrului Sorin Grindeanu, a fost semnat protocolul de colaborare între Consiliul Județean Argeș și Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, pentru construcția Drumului Expres A1-Pitești-Mioveni.

Conform protocolului, CNAIR se ocupă de asigurarea finanțării, iar Consiliul Județean Argeș va gestiona procedurile de achiziție pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate, precum și de monitorizarea implementării și a serviciilor executate în cadrul procesului de elaborare a studiului.Drumul Expres Pitești - Mioveni, în lungime de 10 kilometri, este extrem de important pentru județul Argeș, pentru că va face legătura dintre autostrada A1 București- Pitești, Uzina Dacia de la Mioveni și zecile de firme furnizoare și parteneri din industria auto, o descărcare a traficului greu care va ușura accesul pe actuala intrare în Pitești, fiind vorba și de un parteneriat local între Consiliul Județean și primăriile din Pitești, Mioveni și Mărăcineni.

Proiectul “Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru Drum Expres Pitești – Brașov: Sector: Pitești (A1 Centura Pitești) – Mioveni (Centura Sud)” este prevăzut în Masterplanul General de Transport al României (MPGT) sub denumirea generica “Brașovia Expres” și este inclus în Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) aferent perioadei de programare 2021 - 2027, în cadrul Axei Prioritare 2 Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient – Obiectivul Specific 2.2 Creșterea accesibilității zonelor cu o conectivitate redusă la infrastructura rutieră a TEN-T. Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T Globală este cuprinsă în Planul Investițional (P.I.) pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pe perioada 2021-2030, dezvoltat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Sursa de finanţare: Finanțarea elaborării Studiului de fezabilitate se va asigura inițial din bugetul local al U.A.T. Județul Argeș, ulterior CNAIR, va accesa Programul Operațional de Transport 2021-2027 în vederea obținerii finanțării necesare realizării obiectivului.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea