Argeșenii au venit în număr mare la Muzeul Golești pentru a vedea perseidele

 

Sute de oameni au privit cerul, sâmbăta trecută, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești în căutarea perseidelor. Cu pături, saltele, scaune pliabile, telescoape, binocluri, sau pur și simplu telefonele din dotare, câteva sute de vizitatori au venit în noaptea zilei de 12 august la Muzeul Golești pentru a vedea ploaia de stele căzătoare. Speranța și răbdarea au fost puse în slujba privirii boltei cerești.

 

În parcul Conacului Golești, echipa muzeului și a observatorului astronomic școlar de la Școala Gimnazială Nr.19 „Matei Basarab” Pitești au pus la dispoziția vizitatorilor echipament, posibilitatea de a urmări filme documentare despre acest fenomen astronomic și chiar un mic spectacol, astfel încât timpul să treacă într-un mod cât mai interesant, mai ales că în prima parte a serii au fost și ceva nori.

Cadrul universitar Remus Cârstea, astronom voluntar specialist în educație, le-a explicat celor care au venit ce înseamnă de fapt acest spectacol unic oferit de natură: ploaia de meteori numită Perseide. Iar sfatul său pentru tinerii veniți la eveniment a fost: „Astronomia înseamnă, în primul rând, răbdare”.

Perseidele, numite popular stele căzătoare, sunt rezultatul interacțiunii Pământului cu fragmentele rămase în urma cometei Swift-Tuttle. În cultura populară, stele căzătoare sunt fie îngeri căzuți din cer, fie zmei sau vreun alt zburător care umblă după fete.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea