Câștigătorii Festivalului - Concurs Național de Folclor Mioveni

Între 11-13 august s-a desfășurat a patra ediție a Festivalului - Concurs Național Mioveni, ediție care a reunit anul acesta opt ansambluri folclorice reprezentând județele Suceava, Iași, Sălaj, Gorj, Botoșani, Bihor, Argeș.

La finalul celor trei seri de spectacole, juriul festivalului a avut misiunea de a delibera cui vor fi acordate premiile acestei ediții, în urma unei atente analize a unor elemente precum autenticitatea repertoriului ansamblurilor, ținuta artistică a dansatorilor, veridicitatea costumelor populare, realizarea din punct de vedere muzical, coregrafic și artistic a programului prezentat în cadrul festivalului. 

 

Iată și câștigătorii ediției 2023 a Festivalului - Concurs Național de Folclor MIOVENI:

- Trofeul Festivalului - Ansamblul Megieșii,  Suceava.

- Premiul Special - Rapsozii Siretului, Iași.

Secțiunea Dans Popular:

Locul I - Atelierul de Joc Popular, Sălaj;

Locul II - Nedeia, Gorj;

Locul III - Codrulețul, Botoșani.

 

Secțiunea Obicei Specific:

Locul I -  Moldovenii din Cetate, Iași;

Locul II - Nuntașii Bihorului, Bihor;

Locul III - Doina Bascovului, Argeș.

Pe parcursul celor 3 zile de Festival, pe scenă au urcat artiști populari precum: Simona Alexandru, Cristina Drăgan Diaconescu, Maria Chivu, Roxana Goia, Gelu Voicu și Taraful Lăutarii din Teleorman, Gabriel Treteag, Simina Popescu, Andrei Chelba, Iulia Mihai, alături de Taraful Cătălin Iancu. De asemenea ne-am bucurat și de un recital oferit de Cătălin Iancu Junior și de ritmurile melodiilor populare, cântate de MIOARA VELICU acompaniată de Taraful Cătălin Iancu.

Organizatorii Festivalului Concurs-Național de Folclor au fost Centrul Cultural Mioveni alături de Primăria și Consiliul Local Mioveni.

„Mulțumim tuturor ansamblurilor pentru momentele autentice oferite dar și publicului iubitor al tradițiilor și portului popular românesc!”, a transmis Centrul Cultural Mioveni.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea