Cristian Gentea: „Comandantul Poliției Argeș mi-a spus că niciodată nu s-a circulat atât de bine în Pitești ca acum”

 

# Discuții despre managementul traficului rutier din Pitești

Săptămâna trecută, la Primăria Pitești, au avut loc mai multe discuții importante despre managementul traficului rutier din municipiu. Cu această ocazie s-a prezentat stadiul actual de implementare a proiectului „Crearea unui sistem de management al traficului și măsuri pentru gestionarea durabilă a parcărilor în municipiul Pitești” - Programul Operațional Regional 2014-2020, în cadrul căruia vor fi modernizate 38 de intersecții din municipiul Pitești.

 

Unii spun că sunt prea multe semafoare, alții spun că se circulă bine. Am avut și situații în care s-a cerut să mai introducem unele semafoare. Eu zic că sistemul este bun. Nu poate să spună nimeni că nu sunt lucruri bune care au rezultat în urma acestei implementări”, a precizat primarul Cristin Gentea.

În susținerea declarației sale, primarul municipiului Pitești a mai adăugat: „comandantul Poliției județului Argeș (chestorul Marian Badea n. red.) mi-a spus de mai multe ori că din punctul dumnealui de vedere niciodată nu s-a circulat atât de bine în Pitești ca acum”.

În cadrul dezbaterii de la Primăria Pitești au fost oferite informații complexe, de natură tehnică, de către prof. dr. ing. Valentin Stan (Politehnica București) - proiectantul celor 5 cereri de finanțare pe PNRR ale proiectului „Extinderea sistemului de managementul traficului Pitești” - și de specialiștii care implementează actualul proiect, în Pitești.

În cadrul prezentării proiectului, prof. Vasile Stan (foto) a spus că în lume și în Europa „nu mai există oraș mare fără management de trafic”. El a mai susținut că oamenii vor fi mulțumiți abia când proiectul va fi implementat în totalitate. Abia atunci va funcționa în mod optim.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai societății civile, ai oamenilor de afaceri - prin CCIA și AOA, ai universităților piteștene, ai poliției, ai asociațiilor de proprietari și ai Consiliului Local. Au fost detaliate aspectele care privesc obiectivele principale ale acestui proiect – creșterea siguranței rutiere, în principal a pietonilor și a bicicliștilor, și utilizarea la maximum a instrumentelor de finanțare externă pentru dezvoltarea orașului.

La Pitești sunt 422 de vehicule personale la 1.000 de locuitori!

 

Creșterea continuă a numărului de vehicule personale (de la 130/1000 de locuitori, în 1989, la 422 autoturisme/1000 de locuitori, în prezent, în Pitești) și tendința de creștere estimată pentru următorii 10 ani sunt principalele motive pentru care trecerea la un sistem integrat de management informatizat reprezintă cea mai bună soluție pentru municipiul nostru.

Cele două proiecte în curs de implementare, cu finanțare nerambursabilă (POR și PNRR) – „Crearea unui sistem de management al traficului și măsuri pentru gestionarea durabilă a parcărilor în municipiul Pitești” (stadiu de execuție 75%) și „Extindere sistem de management integrat al traficului, sistem de monitorizare video, inclusiv pentru transportul public de călători din municipiul Pitești” - vor fi urmate de alte cinci proiecte finanțate prin PNRR, care vor genera extinderea sistemului de management integrat al traficului la nivelul întregului municipiu pentru eficientizarea completă a funcționalității acestuia.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea