Cristian Cioacă află, în această săptămână, dacă va fi eliberat din închisoare

Marți, 22 august, fostul polițist Cristian Cioacă va afla dacă va fi eliberat din Penitenciarul Mioveni. Tribunalul Argeș se va pronunța asupra cererii de liberare condiționată.

Deși Comisia Penitenciarului Mioveni l-a propus pentru liberare condiționată, Judecătoria Pitești i-a respins cererea, considerând că nu au fost îndeplinite în totalitate cerințele. Unul dintre motivele care au condus la această decizie este faptul că deținutul nu a plătit niciun bănuț din despăgubirile civile datorate familiei Elodiei Ghinescu.

Deţinutul a dovedit de-a lungul timpului nepăsare atât faţă de memoria victimei, prin neasumarea faptelor sale, cât şi faţă de victimele colaterale, prin faptul că nu a depus minime diligenţe de diminuare a consecinţelor infracţiunilor săvârşite, prin achitarea fie și parţială a despăgubirilor civile la care a fost obligat faţă de familia victimei (fiul minor al acesteia și al inculpatului, mamă, frate), cu toate că din caracterizarea depusă la dosar reiese că persoana condamnată a beneficiat de sprijin financiar pe tot parcursul executării pedepsei, realizând totodată venituri şi ca urmare a muncii prestate în penitenciar (...), astfel că, în opinia instanţei avea posibilitatea de a achita cel puţin parţial sumele ce i-au fost puse în sarcină, dacă dorea să facă dovada bunei credinţe în acest sens”, se arată în dosarul de la Judecătoria Pitești.

Cristian Cioacă a făcut apel, iar dosarul s-a mutat la Tribunalul Argeș. Dacă apelul acestuia va fi respins, atunci următoarea cerere de liberare condiționată va putea fi făcută după data de 10 noiembrie 2023.

Cristian Cioacă a stat peste 10 ani la închisoare din pedeapsa de 16 ani și 8 luni pe care a primit-o pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu, al cărei cadavru n-a fost găsit niciodată. Deși executarea pedepsei urmează să expire abia la data de 2 august 2028, fostul polițist vrea să fie liber pentru că a ispășit trei pătrimi din pedeapsă.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea