Fost angajat la ISU - trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului

 

Un pompier argeșean a fost depistat de polițiști în timp ce conducea mașina sub influența alcoolului. Incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de 2 august 2021, pe DN 65A, pe raza comunei Buzoești. Șoferul a fost oprit în trafic în jurul orei 07.30 dimineața.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a arătat o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, respectiv 0,59 mg/l alcool în aerul expirat. Șoferul a declarat polițiștilor că a consumat băuturi alcoolice. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că acesta a avut în sânge o alcoolemie de 1,72 g/l.

 

La sfârșitul lunii iunie, pompierul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art. 336 NCP). Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Costești.

 

În acest caz, cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Curtea Militară, având în vedere calitatea pe care o avea suspectul, aceea de plutonier major în cadrul ISU Argeș. Pentru că pe parcursul cercetărilor militarul a fost trecut în rezervă, în cele din urmă competența de soluționare a cauzei a revenit Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Pompierul a ieșit la pensie în vara anului 2022.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea