Fost angajat la ISU - trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului

 

Un pompier argeșean a fost depistat de polițiști în timp ce conducea mașina sub influența alcoolului. Incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de 2 august 2021, pe DN 65A, pe raza comunei Buzoești. Șoferul a fost oprit în trafic în jurul orei 07.30 dimineața.

Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a arătat o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, respectiv 0,59 mg/l alcool în aerul expirat. Șoferul a declarat polițiștilor că a consumat băuturi alcoolice. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că acesta a avut în sânge o alcoolemie de 1,72 g/l.

 

La sfârșitul lunii iunie, pompierul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art. 336 NCP). Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Costești.

 

În acest caz, cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Curtea Militară, având în vedere calitatea pe care o avea suspectul, aceea de plutonier major în cadrul ISU Argeș. Pentru că pe parcursul cercetărilor militarul a fost trecut în rezervă, în cele din urmă competența de soluționare a cauzei a revenit Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Pompierul a ieșit la pensie în vara anului 2022.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea