DTO Rally pornește în Campionatul Mondial de Raliuri cu două echipaje

 

# Prima prezență în cea mai importantă competiție la nivel mondial pentru echipajele Cristian Dolofan/Traian Pavel și Eugen Cărăgui/Robert Fus

Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) este visul oricărui pilot sau copilot, cu competiții legendare care au scris istorie în cei peste 50 de ani de activitate. Astfel, dorința unei participări la cel mai înalt nivel de pe glob i-a convins pe Cristian Dolofan, Traian Pavel, Eugen Cărăgui și Robert Fus că Acropolis Rally va marca debutul acestora în WRC. Etapa are loc între 7-10 septembrie.

 

Echipajele DTO Rally au participat în trecut la etape internaționale în Ungaria, Bulgaria, Austria sau Croația, însă niciodată în cea mai importantă competiție la nivel mondial - WRC. Pentru cei patru membri ai grupării piteștene, cursa va fi o experiență unică datorită anvergurii evenimentului, urmând a aborda cu entuziasm zilele petrecute pe drumurile din zona centrală a Greciei, fără presiunea unui rezultat.

 

Dacă un raliu din România programează aproximativ 120 de kilometri cronometrați, o etapă WRC presupune parcurgerea chiar și a unei distanțe triple. EKO Acropolis Rally Greece va fi cea mai mare provocare pentru echipajele DTO Rally până în prezent: 15 probe speciale și un total de 307 kilometri cronometrați, programați în patru zile de concurs.

Echipajele DTO Rally vor concura cu modele Citroën C3 Rally2

Pe lângă parcurgerea unor drumuri care au scris istorie în Campionatul Mondial de Raliuri, cursa din Grecia are parte de câteva momente speciale pentru echipaje: startul festiv va avea loc în zona centrală a capitalei Atena, în apropiere de monumentele istorice din Acropolis. În plus, raliul va fi deschis de superspeciala care se desfășoară pe un bulevard de la malul mării, unde fanii greci se vor afla în număr mare pentru a aplauda toate echipajele.

Cristian Dolofan și Traian Pavel au peste două sezoane petrecute împreună la bordul unei mașini Rally2 în România, însă n-au concurat niciodată într-o etapă de campionat european sau mondial. Pentru cei doi, Acropolis Rally va reprezenta prima cursă cu noul Citroën C3 Rally2 care este programat să ajungă în România în această lună.

„Încă din 2022 am analizat posibilitatea de a lua startul la cel mai înalt nivel în ceea ce privește competițiile de raliu. Iată că în 2023 am reușit să asigurăm bugetul necesar unei asemenea participări și, cu ajutorul Stellantis Motorsport, să avem la dispoziție 2 Citroën C3 Rally2 de ultimă generație. Pentru noi, Acropolis Rally Greece 2023 înseamnă o provocare, atât sportivă și fizică, dar și tehnică, deoarece întregul program va fi gestionat exclusiv de către echipa noastră DTO Rally. Mergem în Grecia cu obiectivul de a parcurge un raliu de legendă pentru Campionatul Mondial și de a ne bucura de probele de macadam superbe pe care aceasta etapa le are.” a spus Cristian Dolofan după publicarea listei de înscrieri a etapei WRC din Grecia.

Eugen Cărăgui și Robert Fus au participat la peste 35 de curse împreună pe multiple mașini de concurs, prima prezență pe un Citroën C3 Rally2 fiind anul acesta, la Raliul Sibiului. Cei doi se simt excelent la bordul mașinii franceze și își doresc să se bucure de experiența din Grecia, acolo unde totul va fi o noutate: lungimea competiției, duritatea probelor speciale sau efortul necesar pentru completarea celor patru zile de concurs

„Pentru mine și Robert, probele preferate sunt cele de macadam și din acest motiv am dorit să ne bucurăm de ceea ce presupune un raliu de Campionat Mondial. Ne pregătim intens să rezistăm acestei provocări, ne vom bucura extraordinar de fiecare probă parcursă și ne dorim să avem un zâmbet larg la finalul competiției.” a descris Eugen Cărăgui participarea sa în prima etapă de Campionat Mondial.

DTO Rally este susținută de Dolo Trans Olimp, Ion Moș, Citroën România, Catena, Smart Diesel, Repsol prin Valtec Premium Lubricants și Eurial Invest.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea