85 de primării din Argeș - eligibile pentru a beneficia de microbuze electrice

 

La nivelul Argeșului există un număr de 150 de microbuze destinate transportului elevilor care deservesc 100 unități de învățământ. În cadrul apelului de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, finanțat prin PNRR, sunt eligibile pentru a beneficia de microbuze electrice 85 de primării din județ, informează Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Pot fi achiziționate microbuze electrice și printr-un program finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu

De asemenea, Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, lansarea programului destinat achiziției de microbuze electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat, care vor fi utilizate în transportul școlar al elevilor. Programul are un buget de 300 de milioane de lei și este finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu. La acest program pot să aplice consiliile județene și subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului București.

„Prin acest program se finanțează achiziționarea microbuzelor electrice, hibride și a celor alimentate GNC, achiziționarea stațiilor de reîncărcare a microbuzelor, cheltuielile cu consultanța pentru implementarea proiectului, în limita a 1% din totalul sumei aferente achiziției microbuzelor și stațiilor solicitate, TVA aferentă proiectului. Achiziționarea stațiilor de reîncărcare este permisă în limita unei stații de reîncărcare/microbuz achiziționat”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Mediului.

Finanţarea se acordă în funcţie de categoria unităţii administrativ-teritoriale din care face parte solicitantul, după cum urmează:

- pentru unitățile administrativ-teritoriale cu un număr de elevi pe raza UAT-ului mai mic de 40.000, se acordă maximum 7 milioane lei;

-pentru unitățile administrativ-teritoriale cu un număr de elevi pe raza UAT-ului între 40.001-60.000, se acordă maximum 15 milioane lei;

- pentru unitățile administrativ-teritoriale cu un număr de elevi pe raza UAT-ului mai mare de 60.000, se acordă maximum 25 milioane lei.

„Programul va începe efectiv la data de 8 septembrie. Până atunci, consiliile judeţene, împreună cu autorităţile publice locale ar trebui să pregătească documentaţiile de finanţare. Va fi deschis timp de două luni, între 8 septembrie şi 8 noiembrie”, a precizat ministrul Mircea Fechet.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea