Stadiul lucrărilor în școlile din Argeș, cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar

 

Vacanța mare este pe sfârșite, iar pregătirile pentru începerea noului an școlar sunt pe ultima sută de metri. În colaborare cu autoritățile locale, conducerea unităților școlare din Argeș asigură desfășurarea și finalizarea acțiunilor de igienizare. Inspectoratul Școlar Județean Argeș monitorizează prin inspectorii teritoriali stadiul desfășurării acțiunilor.

„Procentul stadiului lucrărilor de igienizare a spațiilor destinate procesului instructiv educativ (săli de clasă, grupuri sanitare, săli de sport, cabinet, laboratoare etc.) este de 87%, iar asigurarea cu combustibil (lemn, cărbune) este de 95%”, a transmis ISJ Argeș în cadrul Colegiului Prefectural.

 

De asemenea, lucrările de reparații/ reabilitare s-au realizat în 135 corpuri de clădire în proporție de 90%. Sunt însă și situații în care lucrările vor continua și pe parcursul anului școlar 2023-2024. În acest caz se vor lua măsuri de relocare a unor clase. Situația este întâlnită la Școala Gimnazială „Marin Preda” unde unele clase vor fi relocate la Școala Gimnazială „Nicolae Simonide”, dar și la Structura Grădiștea Școala Gimnazială „C.D. Aricescu” unde clasele vor fi relocate la structura Apă Sărată, au transmis reprezentanții ISJ Argeș.

 

De asemenea, Colegiul Național „Zinca Golescu” va funcționa cu program modificat până la finalizarea lucrărilor.

Conform Graficului unic de control al Inspectoratului Școlar Județean Argeș, inspectorii școlari se vor deplasa în perioada 1-15 septembrie 2023 în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județ, în vederea verificării îndeplinirii condițiilor optime desfășurării procesului instructiv-educativ pentru noul an școlar.

Școala începe pe 11 septembrie

Potrivit datelor de la Ministerul Educației, anul școlar 2023-2024 va începe pe data de 11 septembrie și se va termina pe 22 iunie. Și anul acesta, la fel ca anul școlar 2022-2023, va fi împărțit în 5 module, între care elevii vor avea vacanțe.

O modificare față de anul trecut se poate observa la programul Școala altfel, dar și la Săptămâna Verde. Spre deosebire de anul școlar 2022-2023, cele două se vor desfășura în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare.

Potrivit noului calendar pentru anul școlar 2023-2024, vacanța care era stabilită la începutul lunii aprilie a dispărut, iar elevii vor beneficia de o vacanță mai lungă în perioada sărbătorii Pascale.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea