Argeșeni prezenți la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși de la Timișoara

Peste 3.500 de tineri cu vârste între 16 și 35 de ani au participat la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși (ITO) 2023, care s-a desfășurat în perioada 31 august – 3 septembrie la Timișoara. Delegația Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului la ITO 2023 a fost compusă din patruzeci de persoane, cadre didactice și elevi din cele cinci protopopiate ale Eparhiei, coordonați de preoții slujitori Arsulescu Sebastian, Stănescu Paul, Cristofor Ilie și Dumitrescu Alexandru. Acolo s-au bucurat de o primire călduroasă din partea gazdelor, reprezentate de părintele Ion Last și doamna profesor de Religie Nadia Stănilă, responsabili delegați pentru a se ocupa de Arhiepiscopia noastră.

Doi elevi, Denisa Crăciun și Laurențiu Buta, de la Liceul Victor Slăvescu din Rucăr, care, îmbrăcați în costumul popular tradițional muscelean, purtând steagul și pancarta personalizată a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, însoțiți de preotul Arsulescu Sebastian, au participat la parada de prezentare a delegațiilor prezente la manifestare.

După săvârșirea Slujbei de Te Deum și intonarea Imnului național, cuvântul de deschidere a venit din partea gazdei, a Înaltpreasfințitului Ioan, Mitropolitul Banatului, cuvintele cheie ale discursului său fiind prietenie și omenie.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a deschis cuvântul de binecuvântare a activităților, făcând o incursiune biblică a ceea ce înseamnă conceptul de prietenie în Sfânta Scriptură a Vechiului și Noului Testament.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea