Sorin Apostoliceanu îl ia la mișto pe vicele Tofan: „Domnul habitaclu spune minciuni”

 

# Gelu Tofan a confundat habitatul cu habitaclul

Subiectul Pădurii Trivale a ajuns, din nou, în atenția aleșilor locali piteșteni. Dorința municipalității de a institui pădure-parc pentru o suprafață de 160 de hectare din Pădurea Trivale și 175 de hectare pentru arie protejată nu a fost pe placul tuturor consilierilor locali, unii dorind doar arie naturală. Nici măcar cei șapte consilieri PNL nu au ajuns la un punct comun. Din dorința de a acapara atenția, unii dintre ei chiar au folosit greșit unele cuvinte din limba română. Este și cazul viceprimarului Gelu Tofan care a confundat cuvântul „habitat” cu „habitaclu”, așa luând naștere „habitaclul urșilor” în Pădurea Trivale.

 

„Pădure parc se adresează oamenilor, arie naturală protejată este o protecție a biodiversității. Nu cred eu că domnul Apostoliceanu, colegul meu, venit din PSD în PNL, protejează pădurea împotriva imobiliarelor. Eu cred că el se gândește să dea jos gardurile de la Grădina Zoologică și acele animale să aibă un habitaclu mai larg în Pădurea Trivale. Așa cred eu. Sper că nu îi vine ideea să aducă și urșii de la Rucăr să îi reloce aici”, a spus Gelu Tofan, în timpul unei conferințe de presă care a fost organizată la Primăria Pitești, joi, 31 august.

 

Ceea ce nu știe domnul Tofan este că habitaclu, conform DEX, reprezintă „un spațiu amenajat într-o aeronavă sau într-o mașină pentru echipaj, călători etc”, în timp ce habitat se referă la „suprafață locuită de o populație, de o specie de plante sau de animale”. Mai exact, în declarația pe care a făcut-o era corect utilizat cuvântul habitat, nu habitaclu.

„A spus niște idioțenii și niște tâmpenii”

Reacția lui Sorin Apostoliceanu nu s-a lăsat așteptată, acesta ironizându-l pe Tofan în timpul ședinței de Consiliu Local. „La conferința de presă a Primăriei Pitești s-a aruncat de către domnul «habitaclu» minciuni că vreau eu să aduc urși din altă parte și că vreau să dărâm gardul de la Grădina Zoologică. Ăstea sunt niște idioțenii și niște tâmpenii, să îi fie rușine cui a spus așa ceva”, a precizat Apostoliceanu.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea