Consilierul local Tiberiu Irimia către colegii din PNL și USR: ”Nu este în regulă deloc. Sunt minciuni mizerabile. Vă bateți joc de oamenii cinstiți!”

 

# Pădurea Trivale împărțită între pădure parc și arie protejată

A fost circ la ultima ședință de Consiliu Local Pitești! Totul a plecat de la un proiect inițiat de consilieri din PSD, PNL și PMP prin care urmează să se ceară Guvernului României trecerea unei suprafețe de 160 de hectare, care aparține Pădurii Trivale, din domeniul statului în domeniul public al Piteștiului, în vederea obținerii de fonduri europene pentru realizare unei păduri-parc. Împărțiți în două tabere, consilierii piteșteni și-au adus acuze care de care mai grave pe subiectul Pădurii Trivale.

 

O parte, formată din patru liberali și șase useriști, și-a dorit constituirea de arie protejată în Pădurea Trivale. Cealalată parte, chiar inițiatorii proiectului, formată din opt consilieri PSD, trei consilieri PNL și doi de la PMP, a dorit împărțirea pădurii în două părți: 160 de hectare pentru pădure parc și 175 hectare pentru arie protejată.

 

Pădurea Trivale mai are doar 335 de hectare aflate în proprietatea statului, restul de până la 700 de hectare, aflate în Pitești, au fost retrocedate de-a lungul timpului. Trivale, pădure-parc sau arie protejată? Este întrebarea la care consilierii locali piteșteni au încercat să răspundă.

Dr. Irimia a cerut colegilor din PNL să „dea dovadă de maturitate și înțelepciune”

A fost și o confruntare între consilierii PNL care au avut păreri diferite, că doar așa e în democrație. Viceprimarul Gelu Tofan și consilierii Tiberiu Irimia și Ana Stan au fost printre inițiatorii proiectului, susținând tare și răspicat proiectul de pădure-parc, în schimb Sorin Apostoliceanu, Mihai Coteț, Răzvan Șerbănoiu și Cătălina Dumitrașcu au luat în brațe idea de arie protejată. Liberalul Tiberiu Irimia a făcut chiar apel către colegii săi ca „să dea dovadă de maturitate și înțelepciune”: „Am văzut în ultimele zile niște informări ireale. Că Primăria face blocuri în Pădurea Trivale, vrea betoane, vrea să betoneze alei. Nu este în regulă deloc. Sunt minciuni mizerabile. Vă bateți joc de oamenii cinstiți”, a spus Tiberiu Irimia colegilor săi din PNL.

Acesta a mai susținut că proiectul de pădure-parc este unul de excepție și că în urma lui pădurea va fi protejată. „Haideți să votăm inteligent și pentru oameni. Lăsați hainele politice pentru acest proiect de care ne batem joc de la revoluție și până acum. Eu votez cu tot sufletul și fără niciun fel de interes, de nicio natură. Eu votez cu sufletul pentru mine, pentru familia mea și pentru cetățenii Piteștiului”, a concluzionat Tiberiu Irimia, în timpul discuțiilor din ședința de Consiliu Local desfășurată în ultima zi din luna august.

Dezbaterile pe marginea subiectului au durat aproximativ două ore. În cele din urmă, proiectul a trecut cu 13 voturi „pentru” și zece „împotrivă”, așa cum era, de altfel, de așteptat. În perioada următoare se va cere Guvernului României trecerea suprafeței de 160 de hectare din domeniul statului în domeniul public al Piteștiului în vederea realizării unei păduri-parc. De asemenea, se va aviza restul de 175 de hectare pentru instituire de arie protejată.

Gentea: „Pădurea-parc va fi un lucru bun pentru care piteștenii îmi vor mulțumi în 2024”

Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești, a explicat de ce s-a optat pe varianta de pădure-parc.

„Sunt convins că, de fapt, toată lumea, și noi, și contestatarii, avem în cap același lucru, să protejăm pădurea. (…) Noi nu vom putea face în această pădure-parc decât ceea ce scrie în lege: alei realizate din materiale ecologice, cu lățimea de 2 m sau piste pentru biciclete, bănci, iluminat, puncte de informare, toalete ecologice și construcții provizorii din lemn cu suprafața de maxim 15 mp. Avantajul pădurii-parc este și că nu poate fi supusă retrocedării. În schimb, la arie protejată se pot face retrocedări”, a precizat edilul piteștean.

Concluzia lui Gentea a fost: „Această pădure-parc va fi un lucru bun pentru care piteștenii îmi vor mulțumi în 2024”.

A.V.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea