Prefectul Radu Perianu, mesaj la deschiderea noului an școlar: „Să spuneți un NU categoric tentațiilor periculoase”

 

La nivelul județului Argeș, pentru deschiderea noului an școlar, au fost mobilizați 430 de polițiști și jandarmi. Ofițeri și subofițeri de la mai multe structuri, Ordine și Siguranță Publică, Poliție Rutieră, Siguranță Școlară, s-au asigurat că școlile încep în liniște.

 

Prefectul Radu Perianu a precizat că a emis un nou ordin pentru funcționarea unei Comisii mixte de control în unitățile școlare din Argeș.

„Am emis un Ordin de prefect pentru funcționare și în acest an școlar a Comisiei mixte de control în unități școlare precum și a celor tip creșă, afterschool. Ordinul este valabil până pe data de 21 iunie 2024. La nivelul Instituției Prefectului Argeș funcționează Comisia de Siguranță Școlară. Un punct esențial în activitatea acestei comisii va fi prevenirea consumului de substanțe interzise. Au fost acțiuni și anul trecut, le vom intensifica anul acesta. Îmi doresc mult ca elevii să poată discuta deschis, să poată fi educați și îndrumați să știe să refuze dacă li se oferă. Mesajul meu pentru elevi, la început de an școlar, este ca ei să spună un “NU” categoric unor tentații atât de periculoase, ce le-ar putea schimba cursul vieții, evident, într-unul negativ”, a transmis Radu Perianu, prefectul județului Argeș.

Prefectul radu Perianu a avut și un mesaj aparte cu ocazia deschiderii noului an școlar:

„Câtă emoție încape în prima zi de școală! Cei mai mici elevi își cunosc învățătorii, pășesc timizi în școli, ținuți de mână de părinți. Îi văd pentru prima dată pe cei care le vor fi colegi, prieteni, parteneri de joacă și de ceartă. Cei mari își revăd colegii și profesorii! Mai află ce nu au apucat să audă toată vacanța, mai pun țara la cale pentru următorul an, dezbat ce le convine și, mai ales, ce nu le convine! Care profesor, ce materie, care e bun, care e rău, după criteriile lor! De fapt, nicio emoție nu se compară cu cea a primei zi de școală! Nici pentru elevi, nici pentru profesori, nici pentru părinți. Și le doresc succes tuturor!”, a mai spus Radu Perianu.

 


 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea