Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Bruxismul

 

Bruxismul este o afecțiune al cărei principal simptom este scrâșnitul dinților sau, pur și simplu, încleștarea maxilarelor. De multe ori, bruxismul rămâne nediagnosticat până la apariția problemelor dentare pe fondul acestei tulburări, întrucât frecarea repetată a dinților unii de alții poate duce la deteriorarea smalțului și apariția de fisuri sau carii dentare.

Bruxismul nocturn se manifestă doar în timpul somnului, pacientul neavând posibilitatea de a-și controla mișcările. Boala devine mai accentuată în stările stresante sau momentele cu încărcătură emoțională deosebită.

 

Un mod de tratament este folosirea gutierei pentru a proteja dinții de rupere sau tocire. O gutieră este, practic, un dispozitiv confecționat dintr-un plastic moale, biocompatibil, realizat în raport cu arcadele dentare ale pacientului. Medicul stomatolog va efectua amprentarea maxilarelor pacientului, urmând ca, pe baza amprentelor, tehnicianul dentar să realizeze gutierele.

 

Dacă suferi de dureri constante de maxilar sau îl simți mereu încleștat, dacă dinții tăi sunt aplatizați, iar gingiile inflamate, e momentul să iei în considerare o vizită la medicul stomatolog. În mod ideal, cu cât te prezinți mai repede la medicul stomatolog, cu atât mai bine.

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Telefon: 0736/407.404


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea