Încep lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare în colonia ACH

 

# Contractul a fost amânat din cauza unei contestații

Continuă lupta pentru atribuirea de contracte! Firmele necâștigătoare sunt nemulțumite și ajung la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Sunt și cazuri când societățile comerciale fac plângere împotriva hotărârii CNSC. În această situație, problema ajunge să fie rezolvată abia în instanță. Timp și resurse pierdute! Cu aceste probleme se confruntă din ce în ce mai des autoritățile publice. Această situație a fost sesizată, recent, și de Cristian Gentea, primarul Municipiului Pitești.

 

„Așa cum ați observat a început o competiție nouă în România, cea a contestațiilor. Se contestă absolut orice!”, a spus Gentea.

 

În instanță a ajuns și contractul privind „Extinderea rețelelor de apă și canalizare menajeră str. Depozitelor - colonia ACH, municipiul Pitești”. Societatea piteșteană Argif S.A., administrată de Florin Veron Ionescu, a fost nemulțumită de modul în care s-a desfășurat procedura de atribuire a contractului de către SC Apă Canal 2000 SA. Criteriul de atribuire în cadrul licitațiilor este „preţul cel mai scăzut", drept pentru care a fost desemnat câştigător operatorul economic VYS Construct Select 2007 SRL. Reprezentanții Argif Sa au solicitat CNSC să dispună reevaluarea ofertelor.

Consiliul le-a respins cererea iar cauza s-a mutat la Curtea de Apel Pitești. Argif SA susținea că „Decizia Consiliului cuprinde motive străine de natura pricinii, respectiv: deşi subscrisa petentă a contestat şi solicitat reevaluarea ofertei câştigătoare depusă de societatea VYS Construct Select 2007 SRL, dispozitivul Deciziei arată în mod eronat faţă de cuprinsul acesteia că reevaluarea se face asupra noastră, a petentei. Motivarea este superficială şi face trimitere la acte normative favorabile entităţii contractante şi ofertei depusă de societatea chiar dacă admite reevaluarea.

Decizia Consiliului a fost dată cu o interpretare eronată, părtinitoare şi creează un precedent periculos pentru viitor, în sensul că deşi constată că entitatea contractantă nu a aplicat în mod riguros atribuţiile comisiei de evaluare, invocă un act normativ care nu este incident în execuţia lucrărilor de construcţii”, se arată în plângerea împotriva deciziei CNSC.

Pe 9 august, instanța le-a respins cererea ca neîntemeiată.

„Curtea constată că decizia CNSC nu cuprinde motive străine de natura cauzei, întrucât Consiliul a analizat întocmai aspectele invocate de contestatoare prin contestaţia pe care a formulat-o şi cu care astfel l-a învestit, iar cele reţinute de Consiliu reprezintă argumente care vizează chiar motivele invocate de către contestatoare”, se arată în motivarea instanței.

În cel mai scurt timp urmează începerea lucrărilor de apă și canalizare în colonia ACH din municipiul Pitești. Lucrările au o valoare de aproximativ 1 milion de lei, fără TVA.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea