Excursiile în afara localității, pe banii părinților, ar putea fi interzise în cadrul programului „Școala altfel”

 

Un nou proiect de metodologie de organizare a programului ”Școala altfel” a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. În proiect se precizează că participarea la Programul naţional "Şcoala altfel" este obligatorie atât pentru elevi, cât şi pentru toate cadrele didactice din unitatea de învăţământ.

De asemenea, se menționează că excursiile în afara localității, pe banii părinților, ar putea fi interzise.

 

"Orice deplasare în afara unităţii de învăţământ trebuie să aibă un pronunţat caracter educativ. Nu sunt permise deplasări ale elevilor pe durata întregului program (5 zile sau mai mult) şi deplasările în afara localităţii care presupun costuri şi pentru care unitatea de învăţământ nu a identificat surse de finanţare", potrivit proiectului de ordin pentru aprobarea Metodologiei de organizare a Programului național „Școala altfel”, pus în consultare publică de Ministerul Educației.

 

„Activităţile din programul naţional "Şcoala altfel" la care se înscriu elevii trebuie să însumeze cel puţin numărul de ore la care aceştia ar fi participat într-o săptămână obişnuită de şcoală", mai prevede proiectul.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea