Ministrul Sănătăţii, despre testarea antidrog în şcoli: „Trebuie să venim cu un pachet de măsuri, nu doar cu o singură măsură”

 

Începutul noului an şcolar, dar şi o serie de evenimente tragice care au avut loc în ultima perioadă aduc în lumină o nouă temă pe agenda decidenţilor: testarea antidrog a elevilor. Cum va fi implementată această procedură, rămâne de văzut. Deocamdată proiectul e doar o discuţie, dar ar putea căpăta o formă viabilă, dacă autorităţile sunt realmente îngrijorate de amploarea consumului de droguri în rândul tinerilor.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut o serie de referiri despre felul în care ar putea avea loc testarea antidrog a elevilor:

 

„Trebuie să venim cu un pachet de măsuri, nu doar cu o singură măsură. Toată lumea vorbeşte despre testare. Testarea poate să fie una dintre măsuri. În plus, există şi partea cealaltă, care trebuie să ţină cont de reducerea posibilităţii ca drogurile să pătrundă în şcoli. Cred că aici avem o responsabilitate cu toţii, atât Ministerul Educaţiei, cât şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

 

În general, noi ca societate trebuie să respingem foarte clar acest fenomen care duce la tentaţii pentru copii sau adolescenţi, la răspândirea acestui flagel şi lucrul acest are consecinţe pe termen mediu şi lung asupra dezvoltării tinerei generaţii.

Din punct de vedere tehnic există posibilitatea unor teste rapide care se pot face fie din urină, fie din salivă, iar aceste teste rapide, care sunt orientative în cazul de pozitivitate, trebuie confirmate printr-un test de laborator care se face prin prelevare de sânge de la persoana respectivă care a avut un test pozitiv.

Testarea nu trebuie făcută decât cu acordul părinţilor în două situaţii: fie la solicitarea directă, expresă a părinţilor, fie în cazul în care reprezentanţii unităţii şcolare, cadrele didactice observă un anumit tip de comportament care ar putea să fie generat să spunem de consumul de substanţe psihoactive, atunci pot solicita acest lucru”, a spus ministrul Sănătății., potrivit Edupedu.ro.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea