Procedură de selecție a șefilor din marile parchete

 

Ministerul Justiției a declanșat procedura pentru numirea în funcții de conducere la PICCJ, DNA și DIICOT. Sunt disponibile patru posturi de șef de secție in PICCJ, trei funcții de procuror șef secție în DNA, o funcție de adjunct al DIICOT și trei funcții de șef secție în DIICOT

Ministerul Justitiei condus de Alina Gorghiu (foto) a anuntat luni, săptămâna trecută, declanșarea procedurii de selecție pentru mai multe funcții de șef de secție în PICCJ, DNA și DIICOT, precum și pentru o funcție de adjunct al DIICOT (rămasă neocupată la precedenta selecție).

 

Concret, selecția vizează următoarele posturi:

 

- patru funcții de procuror sef sectie în PICCJ;

- trei funcții de procuror sef sectie în DNA;

- trei funcții de procuror sef sectie în DIICOT;

- o funcție de adjunct al DIICOT.

Înscrierile se pot depune până în 17 octombrie 2023, urmând ca in 6 noiembrie să înceapă interviurile în fața comisiei de la Ministerul Justiției, iar în 24 noiembrie să fie făcute publice rezultatele selecției și trimise la Secția pentru procurori a CSM în vederea emiterii avizului consultativ. Ulterior, ministrul Justiției trimite către Klaus Iohannis propunerile de numire în funcție, dacă avizul CSM este pozitiv. Potrivit luju.ro, în cazul în care avizul procurorilor din CSM este negativ, ministrul poate fie să renunțe la propunere, fie să facă un nou interviu cu același candidat respins de CSM în urma căruia să trimită către președintele României propunerea de numire.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea