Magistrat: „La Judecătoria Topoloveni situația este delicată”

 

# Instanța funcționează doar cu judecători delegați

Judecătoria Topoloveni, se confruntă, de ceva timp, cu lipsa judecătorilor. Problemele au apărut după ce două judecătoare au ieșit la pensie în luna iulie. Pentru scurt timp, instanța a funcționat doar cu judecătorul Alexandru Viorel Chilom. De la 1 septembrie a plecat și acesta, după ce a devenit procuror. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii l-a numit în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

 

Din luna august, Judecătoria Topoloveni funcționează doar cu doi judecători delegați de către Curtea de Apel Pitești. Este vorba de Elena-Camelia Pîrvu, care a fost președintele secției Conflicte de muncă și asigurări sociale la Tribunalul Argeș, și de Ana Sandu, judecător titular la Judecătoria Pitești, care a fost delegată în funcția de președinte al Judecătoriei Topoloveni din data de 25 august 2023.

 

Pentru că funcționează cu un număr redus de judecători s-au acordat termene de judecată mai îndelungate, spre nemulțumirea oamenilor. „La Judecătoria Topoloveni situația este puțin mai delicată. E foarte greu pentru că sunt judecători puțini și volumul de activitate este foarte mare”, a precizat judecătorul Ion Rebeca, purtător de cuvânt al Curții de Apel Pitești.

Ministrul Justiției atrage atenția: „Judecătoria Topoloveni nu este un caz izolat”

Criza de magistrați este, însă, în întreaga țară. O confirmă chiar Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

„Preocuparea mea, în calitate de ministră a justiției, este să se asigure liberul acces la justiție. Să nu uităm că justiția este un serviciu public, al cărui beneficiar este cetățeanul. Din păcate, problema lipsei de personal este frecventă în mai multe instanțe din țară. Judecătoria Topoloveni nu este un caz izolat. Miza nu este închiderea instanțelor, ci ocuparea corespunzătoare a schemei de personal, pentru că e nevoie de o justiție eficientă, de soluții bune. Am început și continui seria de întâniri cu reprezentanți ai sistemului judiciar din diferite orașe pentru a avea o evidență clară a problemelor cu care fiecare se confruntă. Vom căuta cele mai bune soluții pentru a asigura înfăptuirea eficientă a actului de justiție”, a precizat Alina Gorghiu.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea