„Locul deșeurilor nu e în casă”, campanie desfășurată și la Budeasa

 

Până la sfârșitul lunii septembrie, pe raza comunei Budeasa, se desfășoară Campania de Mediu - Mini colectare DEEE - „Locul deșeurilor nu e în casă! ”, în cadrul căreia se vor colecta deșeuri de echipamente electrice și electronice.

Deșeurile electronice și electrice provin de la diferite produse care sunt aruncate după utilizare. Aparatele mari de uz casnic, cum ar fi mașinile de spălat sau sobele electrice, sunt cele mai des colectate, totalizând mai mult de jumătate din cantitatea totală de deșeuri electronice colectate. Urmează în ordine echipamente IT și de telecomunicații (laptopuri, imprimante), echipamente de consum și panouri fotovoltaice (camere video, lămpi fluorescente) și aparate de uz casnic mici (aspiratoare, prăjitoare de pâine).

 

Toate celelalte categorii, cum ar fi uneltele electrice și dispozitivele medicale, reprezintă împreună doar 7,2% din deșeurile electronice colectate, informează Parlamentul European.

 

Echipamentele electronice și electrice aruncate conțin materiale potențial dăunătoare, care poluează mediul și cresc riscurile pentru cei care lucrează la reciclarea acestui tip de deșeuri. Selectează și tu! Locul deșeurilor nu e în casă!

Pentru informații suplimentare apelați: 0771 564 990, a transmis Primăria Budeasa.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea