Alooo, ministerul Transporturilor??? Autostrada Piteşti-Sibiu se construieşte cu viteza melcului!

 

# 28 de kilometri s-au făcut din 2020 încoace

# Bani de la Guvern, săptămâna trecută, pentru autostrada Pitești - Sibiu!

Autostrada Piteşti-Sibiu pare că bate pasul pe loc. Deşi lucrările au început în primăvara lui 2020, până azi s-au finalizat aproximativ 28 de kilometri, dintr-un total de 122,1, după cum titrează colegii de la Adevărul.ro.

Secţiunea 1, Sibiu-Boiţa, este singura dintre cele cinci secțiuni care a fost terminată la finalul anului 2022. Aceasta are o lungime de 13,7 kilometri şi a costat 612,6 milioane lei, fără TVA.

În acest moment, singurele secţiuni pe care se lucrează sunt tronsoanele 4 şi 5. În total, în ultimii doi ani, au fost realizaţi numai 14,5 kilometri din cei 40,35 kilometri.

 

De reţinut, 85% din finanţarea totală pentru autostrada Sibiu-Piteşti este asigurată din fonduri europene nerambursabile. Însă de nenumărate ori, ministerul Transporturilor a anunţat că a reziliat contracte din cauza neseriozităţii constructorilor, ceea ce a întârziat lucrările.

 

Bani de la Guvern, săptămâna trecută, pentru autostrada Pitești - Sibiu!

Guvernul a aprobat, joia trecută, o hotărâre prin care suplimentează suma prevăzută pentru anul în curs în vederea acordării de despăgubiri în vederea exproprierii imobilelor situate pe tronsonul Tigveni Curtea de Argeș a autostrăzii Pitești - Sibiu.

Lucrările pe acest tronson sunt de utilitate publică de interes național.

Suma alocată suplimentar în acest sens de la bugetul statului este de 873.000 de lei.

Lotul 4, Curtea de Argeș – Tigveni, are o lungime de 10 kilometri, este primul tronson de autostradă care se construiește în zona de munte și, totodată, primul lot cu tunel care întră în execuție. Durata de realizare este de 44 de luni, după cum a anunțat CNAIR.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea