Firma de construcții Electrovâlcea va realiza secția exterioară a Penitenciarului Mioveni

 

# Contract de peste 20 de milioane de lei, fără TVA

Deținuții de la Penitenciarul Mioveni reclamă des condițiile de trai. În primele șapte luni din 2023, au fost înregistrate peste 800 de reclamații. Persoanele private de libertate de la Mioveni susțin că în camere sunt ploșnițe și gândaci, acuzând și supraaglomerarea din închisoare. De exemplu, la data de 11 august 2023 în custodia Penitenciarului Mioveni se afla un număr de 688 de persoane private de libertate. Gradul de ocupare, în acel moment, fiind de 142%.

„Principalele aspecte reclamate sunt cele privind condițiile de cazare, asigurarea dreptului la învățământ, calitatea hranei și transferul la unități apropiate de domiciliu”, informează Penitenciarul Mioveni într-o informare de presă.

 

În aceste condiții, conducerea penitenciarului a demarat de mai mult timp procesul de reabilitare a unei secții exterioare, la Gospodăria Agrozootehnică Miceşti, unde ar urma să fie realizate 190 de spatii de cazare pentru persoanele private de libertate. Acest lucru ar ajuta la îmbunătățirea condițiilor din sistemul de detenție.

 

În luna iunie, Penitenciarul Mioveni a lansat licitația pentru achiziția publică de execuție lucrări la obiectivul de investiții "Ansamblu dormitoare GAZ Micești". Lucrarea a fost adjudecată la începutul lunii august de asocierea de firme: Electrovâlcea S.R.L. (lider), Burgaz SRL, Carolin SRL și Impecabil SRL. Valoarea contractului este de 20.534.489,7 lei, fără TVA. Firma de construcții Electrovâlcea SRL, administrată de Mariana Ciogescu, a avut în 2022 o cifră de afaceri de aproape 40 de milioane de lei.

Secția Penitenciarului Mioveni va fi la standarde europene

Proiectul propus pentru realizarea investiției „Ansamblu dormitoare deţinuţi -” vizează realizarea mai multor spații de cazare a persoanelor private de libertate la Gospodăria Agrozootehnică Miceşti, secție exterioară a Penitenciarului Mioveni.

Se dorește realizarea unui ansamblu format din trei clădiri care să adăpostească 190 de spatii de cazare pentru deținuți, dar și a unor clădiri care vor avea funcțiuni secundare necesare funcționării ansamblului: post control acces, sala de mese, magazie, grup sanitar, foișoare supraveghere. În plus, ansamblul cuprinde un teren de sport și o curte de plimbare. Toate acestea corespund regimului de detenție specific și anume regim deschis.

Clădirile care vor adăposti deținuții

„Atitudine în Argeș” a studiat proiectul obiectivului de investiții și vă oferă informații despre cum vor arăta cele trei spații de cazare ale deținuților de la Micești.

Corpurile C12-13 și corpul C16 vor cuprinde câte 7 camerele de deținere, dezvoltate în lungul clădirii, proiectate în module de câte două camere, și o cameră în capăt, cu grupurile sanitare și depozitarea alăturate, cu acces din cameră. În acestea deținuții au în medie o arie utilă de 41-42 mp pentru camerele unde sunt cazate câte 10 persoane, astfel încât aceștia beneficiază individual de minimul de 4 mp, în conformitate cu reglementările specifice.

De asemenea, Corpul C24 cuprinde 5 camere de deținere. Sunt prevăzute o cameră de deținere si un grup sanitar special amenajate pentru nevoile individuale ale persoanelor cu handicap fizic. A fost prevazută și o rampă de acces în clădire.

Camerele de detenție vor fi dotate cu: 2 mese, 10 scaune, 5 paturi suprapuse, 10 noptiere, cuier, suport TV, priză alimentare electrică, priză TV, interfon, terminal sistem radioficare, registre de căldură protejate, spațiu de depozitare de 0,3 mc/persoană, 2 vase de wc, 2 duşuri, 2 cădițe de duş, 2 perdele de duș, 2 chiuvete, 2 oglinzi, 2 polițe.

A.V.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea