Polițistul acuzat că i-a cerut favoruri sexuale unei tinere este nemulțumit de durata procesului

 

Judecătoria Topoloveni funcționează în regim de avarie, doar cu doi judecători detașați de la alte instanțe din Argeș. Din acest motiv s-au acordat termene de judecată mai îndelungate, spre nemulțumirea oamenilor. Mai multe persoane au depus cereri de preschimbare a termenului pentru ca procesul să se judece mai repede. Printre aceștia se află și un polițist de la Curtea de Argeș, trimis în judecată, în iunie 2021, pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Agentul de poliție Viorel Derviş este acuzat că, în aprilie 2020, a cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea asupra ei declaraţia pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgenţă.

 

Tânăra, Elena M., căreia agentul i-ar fi cerut favoruri sexuale pentru a nu o amenda, pe ea și alți doi membri ai familiei, a depus plângere şi a înregistrat convorbirea telefonică avută ulterior cu poliţistul care i-ar fi cerut favoruri sexuale.

 

Polițistului i-a fost diminuat salariul

Dosarul se judecă de doi ani la Judecătoria Topoloveni. În toată această perioadă au fost acordate doar nouă termene de judecată. Până și inculpatul este deranjat de durata lungă a procesului. Pentru că următorul termen de judecată în dosar a fost stabilit abia pe 9 noiembrie 2023, polițistul a făcut, recent, o cerere de preschimbare a termenului. Inculpatul este nemulțumit că pe durata desfășurării procesului penal se află pus la dispoziția unității de poliție, în acest fel având diminuate semnificativ veniturile sale salariale.

„Această situaţie are ca şi consecinţă diminuarea veniturilor salariale ale acestuia, diminuare care ridică la aproximativ suma de 2000 lei pe lună. Un alt motiv îl reprezintă si iminenta modificare a condițiilor de pensionare, având în vedere că în spaţiul public se vehiculează modificarea acestor condiții în ceea ce priveşte vârsta şi vechimea”, se arată în dosarul de la Judecătoria Topoloveni.

Din acest motiv, inculpatul a cerut instanței un termen de judecată mai rapid. Judecătoria Topoloveni i-a respins cererea ca neîntemeiată.

„Se reţine de către instanţă că termenul de judecată acordat este unul rezonabil, având în vedere împrejurarea că la acest moment instanţa, din motive obiective, funcţionează cu un număr foarte redus de judecători. De aceea instanţa apreciază că cererea este neîntemeiată urmând a fi respinsă în consecinţă”, se arată în încheierea instanței.

„Îmi era că trag ăia cu urechea…”

Tânăra a avut o conversaţie la telefon cu poliţistul, pe care a înregistrat-o şi a pus-o la dispoziţia procurorilor după ce a făcut plângere. Iată cum a decurs conversaţia dintre cei doi, a cărei transcriere se află în rechizitoriul întocmit de către procurori.

Viorel Derviş: Hai că au avut toţi noroc cu tine azi, că dacă nu, îi curentam pe toţi, câte 2.000 de lei le dădeam amendă!

Elena M.: Da, am înţeles!

V.D.: Pe bune... Şi mâine cât poţi să stai plecată?

E.M.: Maximum o oră, două...

V.D.: Ăăă?

E.M.: Da!

V.D.: Da. Cât mai stai la cumpărături?

E.M.: Nu ştiu, cam vreo 10-20 de minute. Acum să vedem cum este la casă de aglomerat...

V.D.: Păi şi vrei să vin să te iau pe la două?

E.M.: Când?

V.D.: Azi!

E.M.: Nu!

V.D.: Şi mâine poţi să vii pe la 11.00?

E.M.: Da.

V.D.: Eu vream să te întreb mai multe, însă nu puteam, îmi era că trag ăia cu urechea…

Cei doi nu s-au mai întâlnit pentru că tânăra a depus plângere la poliție. În cele din urmă polițistul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea