„O CALE CĂTRE NOI”, prima carte lansată de Liliana Finta

 

Colaboratoarea noastră, Liliana FINTA, și-a lansat prima ei carte, O cale către Noi, săptămâna trecută, în cadrul emisiunii Alături de tine, la televiziunea a7tv. Am asistat la un dialog interesant între autoare și prezentatoarea Alina ILIOI – MUREȘAN, despre descoperirea sinelui și a liniștii interioare, pentru că aceasta este tema, mare, a cărții. S-a încercat o limpezire a acestei complicate problematici și chiar descrierea unor tehnici și metode utile pentru toți cei care vor să dea atenție acestui proces de autocunoaștere. În fond, Liliana FINTA este, un experimentat terapeut.

 

O cale către Noi este editată în condiții excelente de Clubul Mitteleuropa, Oravița, 2023, și este însoțită de câteva referințe critice, semnate de Virgil Diaconu, poet, critic literar, publicist, Cristina Andreea Stan, psiholog, terapeut, autor, și Robin Wildt Hansen, psiholog, terapeut, autor.

 

Liliana Finta a urmat cursuri de Cunoaștere și Refacere Arhetipală a Sistemului Bio-Energetic Uman și deține titlul de „Expert Protecție Subtilă”.

Obiectul cărții Lilianei este sufletul… Nu un suflet abstract, ci chiar sufletul nostru. O cale către Noi este un discurs de o înțelepciune firească, nesofisticată și neînchisă în formule filozofice, care ne vorbește chiar despre noi, despre căderile și victoriile, despre slăbiciunile și puterile noastre, despre posibilitatea de ne aduce sufletul la cea mai bună stare a sa. Sensul cărții ar fi acela de a dobândi liniștea sufletească, starea de bine a ființei, așadar a trupului, a sufletului și a spiritului. Sensul ei este de a deveni, deci de a ne depăși.

Liliana nu te întreabă cine ești sau cu ce te ocupi. Ea îți vorbește. Ea te ia de mână și călătorește prin sufletului tău, îți pune întrebări, te cercetează și îți arată calea spre tine. Cartea ei este o cultivare a speranței și a încrederii în sine:

„Tu eşti arhitectul vieţii tale.

Tu eşti cel care sculptează realitatea din jurul tău.

Tu îţi scrii scenariul propriei vieţi.

Caută în interiorul tău. Acolo este calea.”

Cartea Lilianei merită atenție, pentru că ea este o călătorie spre noi, în sensul că în noi există ceva mai presus decât noi, care merită să fie descoperit. Curios: titlul O cale către Noi seamănă cu titlul uneia dintre cărțile mele de poezie, Călătorie spre sine, publicată mai demult la Editura Albatros, de care Liliana nu avea cum să știe...

Virgil DIACONU

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea