Profesor din Argeş: “Cele cinci module ale anului şcolar îi derutează pe elevi!”

 

A început anul şcolar 2023-2024, o nouă provocare pentru elevi, părinţi şi profesori. Avem module de studiu şi vacanţe fără număr, ceea ce îi nemulţumeşte în primul rând pe dascăli care au parte de elevi debusolaţi. Am stat de vorbă cu un profesor care predă la o şcoală din Argeş, mai precis din mediul rural, şi care ne-a spus că nu este mulţumit de felul în care a fost structurat anul şcolar.

 

“Acesta este al doilea an şcolar în care avem module de studiu şi o singură medie pe an la fiecare disciplină. E o schimbare radicală faţă de ce a fost înainte.

 

Nu ştiu ce părere aveţi dvs., dar eu vă spun sigur că modulele de studiu nu sunt o idee străluicită. După o lună de şcoală, elevii au o vacanţă, ceea ce îi derutează foarte mult pe copii. Pentru că ei îşi intră într-un ritm, iar apoi sunt deconectaţi de la programul lor, după care revin şi nu mai ştiu dacă sunt în vacanţă sau trebuie să înveţe.

Probabil că ministrul Educaţiei s-a ghidat după motto-ul “Pauzele lungi şi dese, cheia marilor succese!”, că altfel nu îmi explic de ce a ales varianta cu modulele. Eu vă spun că am apucat trimestrele şi ca elev şi ca profesor şi anul şcolar era foarte echilibrat. Apoi au venit semestrele, care oricum erau mai practice decât aceste module.”, a declarat profesorul, pentru Atitudine în Argeş.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea