Paranghelie pe bani mulți la Bogați

 

# Oamenii se plâng de drumuri, de curățenie, de utilități. Dar au parte… de spectacol!

# În atenția Curții de Conturi: ședință de Consiliu Local pentru Ziua Comunei cu cheltuieli făcute anterior

Ca în fiecare an, petrecere de zile mari, de bani la fel de mari, la Bogați. Intrați în era internetului, mulți localnici se plâng, pe canale electronice, de lipsa drumurilor, a podurilor, de mizerie, de lipsa utilităților. Nu e bai, le face primăria. Cândva. Primăria organizează însă, cu regularitate de ceas elvețian, petrecerea anuală. În ziua de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, zi în care biserica rânduiește post și rugăciune. Pe mesele întinse au dansat micii, cârnăciorii și băutura. Băutura, e drept, de post. În fiecare an, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

 

Creștinește, ce să zicem. Să mai menționăm că din micii creștinești s-au înfruptat și câțiva membri ai Adunării Eparhiale Argeș, adică locotenenții întru credință ai I.P.S Calinic.

 

Pe scena de la Bogați au urcat, să ajute la digerarea micilor, artiști ca:

• Aura Toboșaru,

• Sebi David

• Steliana Sima,

• Mariana Ionescu Căpitănescu,

• taraful Cătălin Iancu

• Sandra N

• Jean de la Craiova.

Culmea, artiștii erau plătiți, scena montată, veceurile puse. Mai lipsea o Hotărâre de Consiliu Local prin care să se decidă dacă se organizează Ziua Comunei. Ședința de C.L. s-a ținut cu o zi înainte de eveniment, când invitațiile – tipărite și acelea pe bani frumoși – erau, de mult, trimise. Pe Ordinea de zi a ședinței din 28.08, la punctul 2, apare ”Proiect de Hotărâre privind aprobarea organizării Zilei Comunei Bogați.” Pentru aprobarea Zilei Comunei care avea loc a doua zi, pe 29.08. În condițiile în care achizițiile publice făcute aveau date anterioare:

- Servicii pentru evenimente (luate din 25.08) 8000 + TVA

- Plachetă A4 (luate din 24.08) 6244 + TVA

- Închiriere toalete eco (luate din 22.08) 1575 + TVA

- Prestări servicii artistice (luate din 18.08) 18.000 + TVA

CLICK AICI pentru vizualizare

Și lista poate continua până la cei peste 60.000 de lei cheltuiți pentru eveniment. Doar că... angajezi cheltuielile și apoi întrebi în Consiliul Local, care este Parlamentul Comunei, dacă poți sau nu organiza evenimentul? Unde s-a mai văzut așa ceva? Credem că, totuși, s-a mai văzut! Atunci când Consiliul Județean Argeș, condus de Constantin Nicolescu, aproba, pentru firma Zeus, care construia podul penal de la Căteasca, să schimbe soluția constructivă și să mai vireze aproape 50 de miliarde de lei vechi acestora. Doar că totul se petrecuse cu trei săptămâni în urmă. E, dacă a mers la mai marele C.J., de ce să nu meargă la maimica (legat se scrie) primărie a lu´ domn´ Gârleanu?

Chiar așa, să se bazeze, toți, pe bunele relații de pe la Curtea de Conturi? Că o conduce un prieten, că lucrează, acolo, fata prietenului. Noi nu putem crede una ca asta! Fără legătură, la Bogați a participat și domnul Văcăroiu...

Suntem convinși că suma cheltuită pentru Ziua Comunei a fost mult mai mare față de ceea ce a transmis Primăria.

Asupra acestei situații a atras atenția și Liliana Ungureanu, consilier local PNL la Bogați: „Stimați cetățeni ai comunei Bogați, în ședința de Consiliu Local de astăzi (28.08, n.r.), consilierii PNL au votat împotriva proiectului de hotărâre cu privire la organizarea zilei comunei, fiind astfel solidari cu exprimarea nemulțumirilor dumneavoastră cu privire la condițiile de viață în localitatea noastră. Totodată, ca semn de protest și cu dorința de a trage un semnal de alarmă,… nu vom participa la manifestările oficiale”.

Și data viitoare, se știe, știe, mici și paranghelie! Când? ca în fiecare an, în ziua de post a Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul! La anul va fi campanie erectorală (am scris greșit?!) și, probabil, se va da și friptură. Pentru fripturiști!...


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea