Filmul „Experimentul Pitești” va fi proiectat în mai multe țări din America de Sud

Filmul Experimentul Pitești, care vorbește despre unul dintre cele mai îngrozitoare experimente de reeducare prin tortură impuse de regimul comunist, va ajunge în America Latină. În această toamnă, timp de o lună, regizoarea Victoria Baltag va participa în mai multe țări din America de Sud unde va fi proiectat lungmetrajul său.

Experimentul Pitești este o producţie independentă, fiind un proiect cu zero buget. De asemenea, a fost și ultimul film în care și-a făcut apariția maestrul Ion Caramitru. Lungmetrajul a putut fi văzut și în această vară la Cinematograful București din cadrul „Filarmonicii Pitești”.

Înainte de a începe turneul internațional, pe 10 octombrie 2023, de la ora 19,00, va avea loc, în București, proiecția filmului-document „Experimentul Pitești”, la Sala Studio a Teatrului Național „I. L. Caragiale”. La eveniment va fi prezentă și Victoria Baltag, regizoarea filmului, care va răspunde la întrebările publicului.

„Am hotărât să fac un film despre Experimentul Pitești pentru că era necesar un material vizual care să ajungă mai ușor în casele oamenilor, iar de acolo să ne întoarcem la cărți”, a precizat Victoria Baltag.

„Experimentul Pitești“ a căpătat și interes internațional, fiind proiectat până acum în Statele Unite ale Americii, Canada, Mexic și în foarte multe țări din Europa.

„Reeducarea a fost aproape peste tot în lume, iar acest film este realizat și pentru a nu mai lăsa aceste orori să se întâmple. Sunt foarte multe țări care, din păcate, au o istorie similară. Că nu se numește reeducare și nu se numește Experimentul Pitești, dar vorbim de tortură, vorbim de manipulare, de anihilare a libertăților. Așadar, filmul a găsit ecou în toate sufletele care au privit acest film de peste tot din lume”, mai spune Victoria Baltag.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea