Un polițist argeșean, acuzat pe nedrept că a consumat droguri

 

Un polițist din Argeş, detașat în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, testat pozitiv la două substanţe psihoactive cu ajutorul aparatului drugtest, nu ar fi consumat de fapt droguri, conform rezultatelor venite în urma expertizării probelor biologice.

Incidentul s-a petrecut luni, 18 septembrie, la ora 13.35, pe DN 15D, pe raza comunei Ştefan cel Mare, din Vaslui, când în cadrul unei acţiuni pe linia depistării conducătorilor de autovehicule care conduc în timp ce se află sub influenţa substanţelor psihoactive, poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui l-au verificat pe colegul lor, care conducea o motocicletă, înmatriculată provizoriu în municipiul Bucureşti, informează ziarul Adevărul.

 

„În urma testării cu aparatul drugtest, a fost înregistrat rezultat pozitiv la două substanţe psihoactive. Ulterior, conducătorul de motocicletă a fost condus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea prezenţei în organism a substanţelor psihoactive. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, urmând a fi efectuate cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui”, au transmis, la acel moment, într-un comunicat de presă reprezentanţii IPJ Vaslui.

 

La câteva zile distanță, în urma expertizării probelor biologice, s-a stabilit că polițistul, care este domiciliat în municipiul Pitești, nu a consumat substanțe interzise. S-a stabilit că a fost un rezultat fals pozitiv la drugtest în cazul acestuia.

„Informăm că, în urma expertizării probelor biologice prelevate de la conducătorul din municipiul Piteşti, judeţul Argeş, Institutul de Medicină Legală Iaşi a concluzionat că acestea nu conţin substanţe psihoactive’, a transmis transmis IPJ Vaslui, pe 22 septembrie.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea