ÎPS Calinic va împlini 38 de ani de arhierie. Preoții din Argeș i-au urat deja „La mulți ani!”

 

 

 

Pe 6 noiembrie, în Curtea de Argeș a avut loc conferința semestrială de toamnă în Cetatea Basarabilor. Cu această ocazie, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat întâlnirea preoților din cele șase protopopiate ale Eparhiei, iar de la eveniment nu a putut să lipsească Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, care va împlini, în această săptămână 38 de ani de arhierie.

„Ierarhul a mulțumit slujitorilor pentru prezență, îndemnându-i să primească cu smerenie toate încercările pastorației. La rândul lor, cei prezenți au dorit să transmită Ierarhului lor un călduros ,, La mulți ani!” cu ocazia aniversărilor viitoare din zilele de 17 și 18 noiembrie când Chiriarhul Argeșean va împlini 38 de ani de arhierie și respectiv 33 de ani de când a fost așezat ca arhiereu la Curtea de Argeș”, a transmis Arhiepiscopia.

 

Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a transmis preoților prezenți și îndemnul de a lucra fiecare în parohie pentru realizarea cântării omofone în timpul Sfintei Liturghii, amintind că anul 1950, patriarhul Justinian Marina a avut iniţiativa introducerii cântării omofone în bisericile noastre. În acest sens, s-a elaborat atunci un plan de măsuri, în vederea alcătuirii şi tipăririi cărţilor care să cuprindă cât mai multe cântări bisericeşti, pe dublă notaţie, pe care să le poată interpreta credincioşii care participă la slujbe. În cadrul acestei conferințe a fost proiectat și filmul documentar „Anton Pann-protopsaltul”, realizat de televiziunea Trinitas TV, în contextul Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești, cu ocazia împlinirii a 169 de ani de la plecarea la cele veșnice a compozitorului și psaltului Anton Pann.

 

Părintele Andrei Michai, consilier administrativ bisericesc, a dat citire unui referat intitulat: ,,Cântarea omofonă, mijloc al întăririi unităţii de credinţă”. De asemenea, părintele Prof. Dr. Popescu Ion – profesor de dogmatică la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din municipiul Pitesti, a prezentat pe scurt care este fundamentul teologic al muzicii bisericești care are puterea de a-l apropia pe om de Dumnezeu, ridicând sufletul acestuia până la contemplare.

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea