ANAF-ul scoate la licitație 100 de hectare din pădurea lui „Brânză”

 

A început recuperarea prejudiciului din dosarul Cheresteaua 1”, în care Ion Andrei, zis și „Brânză”, patronul firmei Andris, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, copiii acestuia, Ionuț Daniel Andrei și Liviu Gheorghiță Andrei, la 4 ani de închisoare, fostul șef de district Gheorghe Mihai la 8 ani și pădurarul Vasile Uță la 4 ani de închisoare.

În data de 29 noiembrie, de la ora 10:00, Agenția Națională de Administrare Fiscală va scoate la licitație în Ploiești, strada Aurel Vlaicu, nr. 2, camera 609, un teren cu vegetație forestieră în suprafață de 1.057.500 mp, situat în comuna Nucșoara, proprietate a societății Andris SRL din Pietroșani.

 

Prețul de pornire a licitației este de 4.955.011 lei, la care se adaugă TVA 19%. În acest caz, este abia prima licitație organizată.

 

Amintim că Ion Andrei și SC Andris SRL au fost obligați, în solidar, la plata sumei de 2.546.990 lei către partea civilă - ANAF – AJFP Argeș, reprezentând obligația fiscală principală datorată, precum și la plata sumelor reprezentând obligații fiscale accesorii aferente obligației fiscale principale datorate, în limita sumei de 1.216.973 lei. Curtea de Apel Pitești a stabilit, în total, despăgubiri și confiscări în dosarul „Cheresteaua” pentru „Brânză” și firma sa de peste 10 milioane de lei.

Dosarul a fost soluționat pe 3 ianuarie 2023. LA 10 luni distanță, ANAF-ul a început scoaterea la licitație a proprietăților deținute de persoanele condamnate.

A.V.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea