Pădurar din Argeș, trimis în judecată pentru fals intelectual

 

# Șmecherii cu „cerneală simpatică”

Un pădurar a fost trimis în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru fals intelectual, în formă continuată. Andrei Nicolae O., pădurar în cadrul unui ocol silvic din Argeș este acuzat că, în perioada septembrie 2017-noiembrie 2018, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a emis mai multe avize care atestau fapte necorespunzătoare adevărului.

 

Cercetările au pornit în cauză după ce în noiembrie 2018 organele de poliție au verificat mai multe persoane care transportau material lemnos de esență gorun cu ajutorul căruțelor. Pentru a justifica legalitatea transportului, una dintre persoane a prezentat un aviz de însoțire, care în urma vizualizării de către lucrătorii de poliție prezenta bănuiala că acesta conținea fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului. S-a constatat și că era scris cu cerneală siliconată, numită „cerneală simpatică”, care ulterior dispare la o sursă de căldură. Din probele administrate a rezultat că avizul de însoțire a materialului lemnos a fost emis de pădurarul Andrei Nicolae O. Procurorii au dispus, la începutul lunii septembrie 2023, trimiterea în judecată a pădurarului.

 

De asemenea, dosarul a fost disjuns, iar anchetatorii continuă cercetările privind infracțiunile de tăierea, fără drept de arbori și furt de arbori.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea