Lecție frumoasă de viață la Parohia Turculești - Călinești

 

# Preotul Cosmin Bologea i-a învățat pe copii să dăruiască

Internetul mai aduce, câteodată, la suprafață, fapte atât de frumoase încât merită evidențiate. Și, de multe ori, ”vinovat” de aceste fapte este preotul paroh de la Turculești (Călinești), Cosmin Vasile Bologea. Mai jos, fapta demnă este dublată de o învățătură la fel de valoroasă, menită a sădi ceva frumos în rândul copiilor și tinerilor noștri. Felicitări!

 

Pr. Cosmin Bologea: ”Din timp au fost pregătite, în propria bucătărie, câteva merinde și daruri (compoturi, gemuri, legume, fructe) de către îngerașii noștri, ca mai apoi să fie dăruite azilelor din jurul Bisericii noastre. Ne-am deplasat, cu bucurie la bătrânii de la Centrul Orizont unde fiecare copil a înfiat un bătrân de care va avea grijă.

 

De la o vârstă foarte fragedă puteți să-l învățați pe copilul vostru să fie darnic.

Este ceva normal pentru copilul dumneavoastră să vrea să fie prietenos și să mulțumească persoanelor care în mod conștient îl iubesc și au grijă de el, față de care simte tandrețe și fata de cei nevoiasi.

Când va accepta purtarea darnică - regulă de viață față de persoanele pe care le iubește - consecința logică va fi să dea dovadă de o dărnicie fără vreun interes, de un comportament mărinimos și față de prietenii săi.

Solicitați, așadar, de la copilașul dumneavoastră să vă ofere ceva dulce sau să-i dea unui om nevoiaș. Dacă găsește această activitate fascinantă și plăcută, puteți să-l îndemnați și să-l încurajați să facă aceeași activitate și cu ceilalți membrii ai familiei, apoi cu prietenii ce vin în casa dumneavoastră.

Până să ajungă la vârsta de 18 luni, el va învăța deja să împărtășească și să împartă lucruri cu alții. Dacă reușeste să facă acest lucru până atunci, este sigur că va merge pe un drum bun în a oferi daruri cu mărinimie, fără egoism, și celor de o vârstă cu el.”


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea