Câteva motive de suflet pentru eliberarea OMULUI Ion Georgescu

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, este în arest preventiv de la începutul lunii octombrie. Într-o speță ciudată, însă asta nu e treaba nostră, a jurnaliștilor, ci a magistraților. Noi, jurnaliștii, doar ne întrebăm cu privire la durata arestului și de ce acest arest nu poate fi înlocuit cu arest la domiciliu sau control judiciar. Cel arestat a contestat, de câteva ori, acestă măsură. Fără succes. De ce? Din cauza presiunii posturilor naționale de știri, care urmăresc subiectul? Justiția făcută la televizor este, din nou, la modă?... Nu știm, doar bănuim. Mai jos, câteva motive de suflet (nu juridice!) pentru care, în opinia noastră, Ion Georgescu ar trebui să beneficieze de o măsură restrictivă mai blândă.

 

Codul penal spune că ”Măsura preventivă se înlocuieşte, din oficiu sau la cerere, cu o măsură preventivă mai uşoară, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru luarea acesteia şi, în urma evaluării împrejurărilor concrete ale cauzei şi a conduitei procesuale a inculpatului, se apreciază că măsura preventivă mai uşoară este suficientă pentru realizarea scopului prevăzut”

 

Fără a avea nici cea mai mică intenție de a influența o decizie judecătorească, prezentăm, mai jos, câteva gânduri ale oamenilor care îl cunosc pe Ion Georgescu. Nici ei nu vor să influențeze justiția. e vorba doar de gânduri, de întrebări care ne frământă pe toți.

Iată doar câteva din acestea:

1. Este un familist convins, are soție, copii, nepoți. Are 63 de ani, trăiți, toți, la Mioveni. Un om ancorat în viața și disciplina socială. Un astfel de om nu fuge din fața justiției, nu există acest risc.

2. Lipsa pericolului social. Nu vorbim de trafic de droguri, nu vorbim de trafic de persoane.

3. Cercetarea penală nu poate fi inhibată dacă se va lua o măsură mai ușoară decât cea de acum, a arestului preventiv

4. La măsura arestului preventiv se poate reveni oricând, dacă se constată că persoana în cauză a încălcat anumite restricții (încercarea de a lua legătura cu denunțătorul etc.)

5. Nu are antecedente penale. Nu este un infractor.

6. A fost, deja, aspru pedepsit. Exclus din PSD, suspendat din funcția de primar. Nu și-a putut vedea soția, copiii și nepoții de peste o lună.

Repetăm, nu putem și nu dorim să influențăm justiția. Care, în Argeș, este una serioasă și profesională. Însă putem să arătăm ce gândesc doar câțiva din cei care îl cunosc pe Ion Georgescu. Am fi putut să sunăm sute de persoane, însă materialul de față ar fi devenit o carte, nu un articol. Și, probabil, sutele de persoane ar fi spus cam aceleași lucruri cu cei de mai jos...

Gabriel Șerbănoiu, primar, Stâlpeni: ”I-am fost și îi sunt alături domnului Ion Georgescu! Un om deosebit! Un profesionist adevărat, cu care am colaborat la multe proiecte. Un om care a dus greul construirii primului spital din România ultimilor 33 de ani. Nu putem noi să stabilim în locul judecătorilor, însă nu e cineva care a făcut fapte grave, droguri, trafic de persoane sau altele. Dacă a greșit, se va stabili în instanță, însă și mie mi se pare o măsură exagerată cea a prelungirii arestului său preventiv. Eu îl apreciez atât pe omul Georgescu cât și pe primarul Georgescu pentru ceea ce a făcut de-a lungul timpului, pentru stăruința cu care a construit atâtea, pentru drumurile nesfârșite la București pentru a atrage bani. Mioveniul arată așa cum arată și datorită lui Ion Georgescu...”

Alin Călinescu, director, Centrul Cultural Mioveni: ”Eu, înainte de toate, îl apreciez ca om. A fost și este un om deosebit prin caracterul special pe care îl are. Tot ceea ce s-a întâmplat în Mioveni în ultimii 20 de ani a trecut și prin filtrul gândirii sale. Și au fost mii de lucruri bune făcute astfel. Eu sper ca lucrurile să revină pe făgașul normal cât mai rapid. Omul Ion Georgescu, cel cu care am lucrat la atâtea proiecte pentru Mioveni, este un om deosebit!”

Fotbaliștii de la echipa din Mioveni și-au arătat, și ei susținerea pentru Ion Georgescu. Au defilat cu un banner pe care era scris: ”Respectăm omul Ion Georgescu”. După meci, în vestiar, au reinterpretat o melodie cu textul din banner. Spontan și din suflet.

Dumitru Olteanu, președintele C.S. Mioveni: ”Vă dați seama că noi toți îi datorăm multe omului Ion Georgescu. Este cel care a dus acest oraș la un nivel superior prin muncă, zi de zi, de dimineața până seara. Aici, după cum știți, este respectat de toată lumea. Ne pare rău pentru tot ceea ce s-a întâmplat, sper să se facă lumină și să se poată întoarce acasă. Gestul fotbaliștilor, de care știți, a fost unul normal, spontan. Domnul Georgescu a fost, tot timpul, aproape de ei, aproape de sport. Cu toții ne dorim ca acest vis urât să se termine...”

Căpitanul C.S. Mioveni, Dănuț Șerbănică, într-un interviu oferit recent Gazetei Sporturilor, și-a manifestat susținerea față de Georgescu: „Dacă nu ar fi fost dânsul, nu cred că echipa de fotbal din Mioveni mai exista. A făcut multe pentru acest oraș și sperăm să fie găsit nevinovat”, a afirmat Șerbănică, în dialog cu GSP.ro. Fotbaliștii echipei CS Mioveni au purtat, duminica trecută, la meciul din Liga a 2-a, un banner cu mesajul ”Respectăm omul Ion Georgescu”.

Nicolae Tudose, director general S.Ed.C. Mioveni: ”Sunt multe, mult prea multe de spus. Despre OMUL Ion Georgescu pot spune, în primul rând, că va rămâne în istoria orașului Mioveni, indiferent de ceea ce se va întâmpla în justiție. Va rămâne în istoria locului pentru ceea ce a făcut. În primul rând, acel spital, de la care i s-au tras problemele. Generațiile actuale beneficiază de spital, generațiile viitoare vor beneficia de acel spital. Tot ce s-a făcut în oraș, din 2006, de când a devenit viceprimar, iar apoi primar, s-a ridicat și prin truda oamenilor și firmelor de aici, dar și prin truda sa. Este iubit de foarte, foarte mulți oameni din Mioveni. Pentru fiecare există un Dumnezeu. Nu comentez acuzele ce i se aduc, însă vă mai spun doar atât: va rămâne în istorie pentru ceea ce a făcut, bun, aici!”

Presiunea pe instanțele de judecată este, într-adevăr, mare. Noi nu dorim să o sporim, nici nu avem cunoștințe sau cădere pentru a o face. Dorim să încheiem însă spunând că, într-o Curte de Apel a sufletului, la o instanță la care ar conta și faptele făcute în întreaga viață, Ion Georgescu ar trebui să fie judecat în libertate!


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea