Cine se mai servește din cadavrul firmei Alpitex?

 

Am avut un mare producător și exportator de mobilă în Argeș: Alprom. Am avut și un mare producător și exportator de mobilier masiv: Alpitex. Și de amândouă s-a ales praful după ce, în firme, și-au băgat coada necurată tot felul de șobolani, care nu au știut decât să roadă și să profite, până nu a mai rămas nimic din ele. Argeșul devenise aproape la fel de cunoscut, datorită mobilei, pe cât de cunoscut era datorită automobilelor. Nemții, francezii și alți occidentali făceau coadă să cumpere mobilă de aici, de la Alprom și, ceva mai târziu, de la Alpitex.

 

Alpitex, firmă înființată, cu seriozitate, de Sergiu Mândreanu, împreună cu câțiva asociați, avea contracte la export ce păreau că vor asigura mulți ani de bunăstare. Și chiar a fost bunăstare până prin anii 2010. Apoi? Sutele de locuri de muncă au început să se ducă, datoriile au luat locul profitului. Restul… la executare!

 

Executare. Cu cântec mare și cu bunuri… orbitoare!

ANUNȚ/PUBLICAŢIE DE VÂNZARE MOBILIARĂ

Subscrisa MIT INSOLV SPRL FILIALA ARGES din Pitesti…, prin hotărârea intermediară 361/2017 din 18.05.2017 pronuntata de Tribunalul Specializat Argeș, în dosarul nr. 312/1259/2015, emite prezenta publicatie de vanzare.

Debitor: Soc. ALPITEX SRL (în faliment, în bankruptcy, en faillite), cu sediul în Sat Mareș, com.Albota, Grădiște, nr.1, jud.Argeș

Administrator special: IORGUŞ GRIGORE

În baza Hotararii nr. 449 din data de 22.07.2020, pronuntata de Tribunalul Specializat Arges, în dosarul nr.312/1259/2018/a12, a fost admisă cererea de valorificare a bunurilor societatii debitoare … la sediul lichidatorului judiciar MIT INSOLV SPRL FILIALA ARGES din Mun. Pitești, bld. I.C. Bratianu, nr. 36, bl. 30, sc. B, et. 1, ap. 4, jud. Argeș, pentru vânzarea la licitație publică a următoarelor bunuri:

BUNURI MOBILE

 

 

Nr. crt

Denumirea mijlocului fix

nr inventar

Cod de clasificare cf. HG 2139/200

VALOARE DE PIATA - euro

1.

TAMBUR LEMN PIRELI 6909

237

1.1.1.

849

2.

ABURITOR CHERESTEA 10

1

2.1.8.5.

11078

3.

AUTO SAB 13

3

2.3.2.1.1.

8.197

4.

AUTOTURISM MERCEDES

7

2.3.2.2.1.

32.784

 

--------------------------------------------------------------

 

 

Lista e lungă, cât o zi de vară până-n seară, am prezentat doar primele repere, pentru că e vorba, aici, de sute și sute. Cum însă nu ne pricepem la utilaje de mobilă, am încercat să vedem dacă nu e ceva dubios la autoturisme. Și e, credeți-ne!

Deci, ne-am interesat de autoturismul Saab. Mașină care nu se mai produce de un car de ani… Iată ce-am aflat: ” …fabricat în anul 2004, are aprox 300 000 km. parcursi,,are ITP expirat din 08.03.2014.Motorul este în stare de funcționare,… Caroseria este intr-o stare foarte proastă. Deasemenea, amortizoarele, pivoții și tot ce ține de directie este în stare nefuncțională datorita faptului că mașina nu a mai circulat din 2014.” Bun, până, aici, am putea spune. Cât costă, însă, epava de Saab? 8.197 euro plus TVA. Adică peste 40.000 de lei vechi fără TVA. Preț demn de un avion de vârsta aceea, nicidecum de o mașină…

Autoturismul Mercedes, fabricat în 2005, a fost oferit la prețul de evaluare… de 32.784 euro fără TVA. Ei, intrigați, am căutat și noi pe net, să vedem ce e cu marfa. La Mercedes, nu prea am găsit cine știe ce din 2005, decât la… câteva mii de euro. Am încercat clasa S, regina. Nici aici prețurile nu prea sar de 10.000 euro, în condițiile în care, la descrierea mașinii, s-a specificat că ”autoturismul are 180.000 km. și are probleme la sistemul de direcție”. Păi… și… 32.784 de euro fără TVA cum au rezultat la evaluare?

Mașini imposibil de văzut pentru ochii muritorilor de rând

Fiind licitație publică, am încercat să vedem și noi mașinile, așa scumpe și frumoase cum au ieșit la evaluare. Însă… stupiză: Autoturismul SAAB, cel de peste 8.000 de euro, nu a mai circulat din 2014, și ”În acest moment este în Com. Sotrile, jud Prahova.”. Buun, țeapă. Hai să vedem Mercedesul. Reprezentanta Mit Insolv, Elena Silvia Iliescu ne trimite contactul uni domn, Grigore Iorguș. L-am apelat telefonic, însă la primul apel ne spune că: Nu pot să vă spun unde este mașina, este prin Pitești, însă nu știu pe unde este cel căruia i-am lăsat-o în grijă, nu îmi răspunde la telefon de juma de zi. O să vă sun eu azi să vă spun unde este mașina….” După câteva zile, același domn Iorguș, sunat, ne spune: ”Trebuia luată legătura cu un domn la telefon, însă nu mi-a răspuns câteva zile… sun eu…mașina are un număr cu W… trebuie să fie în Pitești… trebuie să văd la domnul Mândreanu pe unde a pitit-o. A fost mașina cu care a mers directorul firmei… i-am lăsat-o lui, în grijă. Acuma, să văd pe unde a pus-o el. Lăsați-mă să vorbesc cu doamna, dacă a vorbit cu domnul Mândreanu… sun eu și revin…”

Lichidatorul judiciar, Mit Insolv, a anulat licitația

Lunea trecută, spre seară, după ce a aflat de discuțiile avute, lichidatorul anunță: ”Anularea procedurii de licitație publică pentru bunul mobil autoturism Mercedes aparținând Soc. Alpitex SRL, evaluat la pretul de 32.784,0 euro, poziția 4 din anunțul/publicaţie de vânzare mobiliară 42 inregistrat sub nr.425/20.10.2023.”

Ba chiar anunță și măsuri împotriva administratorului Grigore Iorguș: ”Anularea procedurii reprezintă, o măsură extremă, care intervine în situațiile în care se ivesc impedimente în derularea licitațiilor publice. Motivul pentru care lichidatorul judiciar a dispus masura anularii licitatiei cu privire la autoturismul Mercedes, constă în faptul că, fostul administrator statutar/special Iorgus Grigore care este si custodele bunurilor nu a permis societății … vizionarea bunului mobil constand în autoturismul Mercedes, ce face obiectul licitației anunțate în data de 08.11.2023. Societatea sus rubricată si-a exprimat în mod insistent intentia de vizionare a bunului mobil autoturism Mercedes de la poziția 4 din listă evaluat la pretul de 32.784,0 euro.

Urmare a conduitei fostului administrator statutar Iorgus Grigore în prezent administrator special, nu s-a reusit vizionarea autoturismul Mercedes oferit spre vanzare. Având în vedere acest incident se prezumă că fostul administrator al debitorului Iorguș Grigore a ascuns bunul societății debitoare, motiv pentru care lichidatorul judiciar a procedat la completarea raportului asupra cauzelor și împrejurărilor care au generat starea de insolvență a debitorului astfel cum prevăd dispozițiile art. 169 din Legea 85/2014 și implicit la formularea actiunii în răspundere, pentru prejudiciul aflat în legătură de cauzalitate cu fapta.”

Final trist. Obiecte de licitație cu preț umflat și ascunse vederii. Cui folosește?

Nu știm ce s-a întâmplat cu celelalte sute de bunuri licitate. Nu știm dacă și ele au fost umflate ca pâinea caldă. Și nici nu știm cui folosește acestă stare tulbure. Dacă are cineva vreo idee, suntem deschiși. După cum ne vom interesa și dacă împotriva acestui domn, Grigore Iorguș, se va fi luat o măsură concretă. Ceva e foarte putred în lichidarea firmei Alpitex. Dar vom afla ce. Pentru că îi folosește cuiva!...

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea