Primarul din Aninoasa află, în decembrie, dacă va fi condamnat pentru evaziune fiscală

 

Procesul în care Marius Manole, primarul comunei Aninoasa, este acuzat de evaziune fiscală se apropie de final. După ce inculpatul a fost condamnat, în primă instanță, la 4 ani de închisoare cu executare, Curtea de Apel Pitești ar putea da hotărârea finală în cauză pe 14 decembrie. Pe la colțuri se vorbește că dosarul va fi afectat de prescripția răspunderii penale, dar adevărata decizie e doar în mâna judecătorilor. Marius Nicolae Manole a fost trimis în judecată în decembrie 2019 pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

 

În dosar mai erau judecați Bratu Toma și societatea SC Comet Total Center SRL,fiind acuzați de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. În cele din urmă, Tribunalul Argeș a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatei SC Comet Total Center SRL și a inculpatului Toma Bratu ca urmare a faptului că a intervenit prescripţia penală. În schimb, actualul primar de la Aninoasa a fost condamnat la închisoare cu executare. Dacă hotărârea instanței va rămâne definitivă, inculpatul își va pierde și mandatul de primar al comunei Aninoasa.

 

„În baza art. 9 alin. 1 lit. b din Legea 241/2005 rap. la art. 9 alin. 2 din Legea nr. 241/2005, cu aplic. art. 41 alin. 2 C. pen. 1968 si art. 5 C pen 2009, va condamna pe inculpatul MANOLE NICOLAE-MARIUS, în calitate de administrator, președinte al consiliului de administrație și director general al SC Indcarf SA Pitești, la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare cu executare în regim de detenție, în condițiile art. 60 C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată și agravată prev. și ped. de art. 9 alin.1, lit. c și alin.2 din Lg. 241/2005 (în vigoare până la 22.03.2013), cu aplicarea art. 41 alin. 2 din C.pen de la 1968, în condi?iile art. 5 din C.pen”, se menționa în decizia Tribunalului Argeș..

Marius Manole este acuzat de fapte din perioada în care avea calitatea de administrator, președinte al consiliului de administrație și director general al SC Indcarf SA Pitești. Inculpatul este acuzat de un prejudiciu de peste 600.000 de lei. Cu toate acestea, prima instanță a respins acţiunea civilă formulată de Statul Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentată de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş. A fost revocată și măsura asigurătorie, dispusă în dosar, față de un imobil (garsonieră) ce a aparținut lui Marius Manole.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea