Argeşeanul Valeriu Gheorghiţă ar fi întocmit documentaţia pentru vaccinurile cumpărate de premierul Florin Cîţu

 

Apar informaţii interesante despre persoanele implicate în “Dosarul Vaccinurilor”. La prima strigare, DNA-ul i-a incriminat pe fostul premier, Florin Câţu, şi pe foştii miniştri ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă. Dar Voiculescu a vorbit şi despre argeşeanul Valeriu Gheorghiţă, care, la vremea faptelor, era coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare. De altfel, am scris despre acest subiect, admiţând că numele lui Gheorghiţă a fost dezvăluit de fostul ministru al Sănătății, dar că nu se cunoaşte dacă medicul militar are vreun rol în dosar.

 

Mai nou, Realitatea.net. a dezvăluit că, în cazul unuia dintre contractele pentru statul român care a fost semnat de fostul premier Florin Cîțu, documentația de bază ar fi fost întocmită de Valeriu Gheorghiță și de către Andrei Baciu, care a demisionat, săptămâna trecută, din fruntea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

 

Astfel, prin Nota de informare din 11.01.2021, referitoare la achiziția suplimentară de vaccinuri împotriva Covid-19, întocmită de președintele și vicepreședintele Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2, Gheorghiță Valeriu și Baciu Romică Andrei, s-a solicitat prim-ministrului României să analizeze oportunitatea achiziției de către România a unei cantități suplimentare de 8.055.394 de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de către BioNTech/Pfizer (înlocuind cantitatea de 1,6 milioane de doze pentru care România a transmis opțiunea în data de 04.01.2021), pentru un cost estimativ de aproximativ de 125 milioane euro, și să dispună reprezentanților din cadrul Ministerului Sănătății în Comitetul Director pentru Vaccinuri de la nivelul Comisiei Europene transmiterea cât mai curând posibil a opțiunii Guvernului României privind accesarea de doze suplimentare de vaccin., potrivit sursei citate.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea