O casă de licitație a scos la vânzare un conac din Argeș cu 80.000 de euro

 

Conacul Tabacovici, situat în satul Valea Mărului din comuna Budeasa, este de mai mulți ani la vânzare. Ridicată în 1930 de Nicolae Tabacovici, mare proprietar funciar al zonei, clădirea este scoasă la vânzare de casa de licitații Romania Sotheby's International Realty.

„Un pâlc de case noi înconjoară acest conac vechi, ocupând probabil ceea ce în trecut ar fi fost curtea extinsă a acestuia, cu acareturi, oameni și vite cum îi stătea bine unei mândre proprietăți ridicate prin 1930 de Nicolae Tabacovici, mare proprietar funciar.

 

Construcția în sine este solidă, pe două laturi ce se unesc într-un corp pe colț sub formă de turn, cu puține goluri pentru ferestre, o zgârcenie care face ca întregul imobil să amintească oarecum de cule, acele locuințe fortificate specifice sudului țării”, se arată în descrierea furnizată de casa de licitații.

 

Conacul Tabacovici are un preț de pornire de 80.000 de euro, dar necesită renovare integrală.

„Intrarea în casă, de pe peron printre stâlpi robuști și rotunzi, oferă o notă de noblețe întregii clădiri. În interior nevoia unor lucrări ample de restaurare/ renovare este evidentă însă fabuloasa sobă originală este foarte convingătoare cu privire la potențialul proprietății ca reședința privată sau unitate turística de excepție la numai 120 km de București”, mai susțin reprezentanții Romania Sotheby's International Realty.

În trecut, conacul a fost scos la licitație cu suma de 55.000 de euro pe un alt site de imobiliare.

În afară de Conacul Tabacovici, în comuna Budeasa se mai află patru monumente istorice de arhitectură de interes național: casa Hagi Tudorache (sec XVIII), curtea boierilor Budișteanu (sec XVI-XIX), biserica cu hramul adormirea Maicii Domnului și biserica Sfântul Nicolae (ambele sec XVIII).

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea