Administratorul Alpitex-ului, dat în judecată de lichidator

 

 

# Acesta este acuzat că a ”dosit” bunurile firmei pentru a nu fi vândute

Anul trecut, prin luna noiembrie, ne întrebam: ”Cine se mai servește din cadavrul firmei Alpitex?” Ei bine, se pare că de atunci am răspuns corect. Iar acum ni s-au și confirmat bănuielile. Administratorul special, Iorguș Grigore, a fost dat în judecată de firma desemnată ca lichidator. Iorguș este acuzat că a dosit bunurile firmei aflate în lichidare, pentru a nu putea fi vândute. Am avut un mare producător și exportator de mobilă în Argeș: Alprom. Am avut și un mare producător și exportator de mobilier masiv: Alpitex.

 

Și de amândouă s-a ales praful după ce, în firme, și-au băgat coada necurată tot felul de șobolani, care nu au știut decât să roadă și să profite, până nu a mai rămas nimic din ele. Argeșul devenise aproape la fel de cunoscut, datorită mobilei, pe cât de cunoscut era datorită automobilelor. Nemții, francezii și alți occidentali făceau coadă să cumpere mobilă de aici, de la Alprom și, ceva mai târziu, de la Alpitex. Alpitex, firmă înființată, cu seriozitate, de Sergiu Mândreanu, împreună cu câțiva asociați, avea contracte la export ce păreau că vor asigura mulți ani de bunăstare. Și chiar a fost bunăstare până prin anii 2010. Apoi? Sutele de locuri de muncă au început să se ducă, datoriile au luat locul profitului. Restul… la executare!

 

Ei bine, nici executarea nu a decurs chiar în regulă. Bunurile mobile ale societății (utilaje, scule, elemente de mobilier, autoturisme etc) au avut, inițial, un preț de evaluare destul de piperat. Cum însă nu s-a prezentat nimeni la primele licitații, acesta, prețul, a scăzut până la jumătate. Moment în care s-au ivit niscai doritori. Aici a intrat, se pare, în scenă domnul Iorguș, care nu s-a grăbit deloc (ba chiar s-a fofilat cu talent) să arate, celor interesați, bunurile oferite spre vânzare.

Lichidatorul judiciar însă, firma MIT Insolv – filiala Argeș, i-a trântit, la sfârșitul anului trecut, domnului Iorguș, un proces pentru antrenarea răspunderii. Care are, în spate, tocmai conduita acestei persoane. Procesul de la Tribunalul Comercial Argeș va avea un prim termen în această primăvară. Revenim cu amănunte!

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea