Se caută muncitori pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti

 

A început organizarea de şantier pe tronsonul 3 Cornetu-Tigveni al Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Cea mai complexă secţiune de autostradă din România este realizată de asocierea de firme Webuild SPA - Tancrad SRL. Are o lungime de 37,40 km și va avea peste 12 kilometri de poduri, pasaje și viaducte, peste 25 km de lucrări de consolidare, două noduri rutiere și un ecoduct.

Constructorul Webuild anunță că se caută, în continuare, atât muncitori calificați, cât necalificați. Se are în vedere, inclusiv, aducerea de muncitorii din afara țării.

 

„Suntem în căutare de forță de muncă. Din februarie vom reîncepe angajările. Din păcate, forța de muncă în România, încă, este o problemă. Angajăm forțe calificate cât și necalificate. Am apelat și la soluții de avarie, aducem și din alte țări și vom pregăti ansamble de cazare”, a precizat Adrian Bodoc, manager proiect Webuild.

 

„Odată ce vom demara lucrările pe întreg tronsonul, 2000-3000 de muncitori, operatori și ingineri vor activa în cadrul acestui contract”, a mai adăugat acesta.

Durata contractului este de 57 de luni, dintre care 12 luni proiectare și 45 de luni execuție. Contractul are o valoare de 5,32 de miliarde de lei, fără TVA. Întreaga lucrare ar trebui să fie finalizată în anul 2028.

„E o autostradă care trece munţii şi face legătura dintre Ţara Românească şi Ardeal. Avem 4,5 milioane metri cubi de săpătură, 3,5 milioane metri cubi de umplutură, 50km de piloţi foraţi. Avem două noduri rutiere, unul la începutul contractului, în localitatea Cornetu şi unul în localitatea Şuici, la Rudeni mai exact, în a doua jumătate a contractului. Trebuie să construim şi un ecoduct care va traversa râul Olt, calea ferată şi DN7”, a mai declarat Adrian Bodoc.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea