Dosarul vaccinurilor loveşte din nou! Pfizer cere României să cumpere cele 28 de milioane de vaccinuri anti-COVID pe care le-au comandat Cîţu & Co.!

 

Scandalul vaccinurilor anti-COVID e departe de a se încheia. România este dată în judecată de compania Pfizer care cere ţării noastre să cumpăre cele 28 de milioane de vaccinuri anti-COVID pe care le-au comandat fostul ministru, Florin Cîţu, foştii miniştri ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi Ioana Mihăilă, cu participarea argeşeanului Valeriu Gheorghiţă, care a coordonat campania naţională de vaccinare.

Potrivit G4media.ro, România a fost dată în judecată într-un proces care ne-ar putea costa cel puțin jumătate de miliard de euro. Compania Pfizer, cea care produce vaccinuri anti-COVID, ne cere în instanță să cumpărăm 28 de milioane de doze de ser pe care le-am comandat.

 

În caz contrar, conform contractului semnat de cei care au fost în fruntea Guvernului în timpul pandemiei, trebuie să plătim măcar pentru jumătate din cantitate, adică 550 de milioane de euro.

 

La finalul anului 2023, Direcţia Naţională Anticorupţie i-a pus sub urmărire penală pe foştii miniştri ai Sănătăţii, Voiculescu şi Mihăilă, şi pe fostul premier Cîţu. În dosarul penal e scris şi numele argeşeanului Valeriu Gheorghiţă, care de altfel a fost menţionat şi de Vlad Voiculescu.

În cazul unuia dintre contractele pentru statul român care a fost semnat de fostul premier Florin Cîțu, documentația de bază ar fi fost întocmită de Valeriu Gheorghiță și de către Andrei Baciu, fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea