Guvernul a aprobat suspendarea ratelor pentru fermierii afectați de secetă

 

Guvernul a adoptat în şedinţa de săptămâna trecută o serie se măsuri de sprijin pentru producătorii. Scopul este de a gestiona efectele secetei de anul trecut. Sprijinul guvernamental va fi valabil până la finalul anului 2024.

“Actul normativ stabileşte măsuri de sprijin cu caracter temporar, pentru o perioadă de până la 31 decembrie 2024, destinate producătorilor agricoli şi celor din industria alimentară, în scopul gestionării efectelor fenomenului de secetă pedologică din anul 2023 şi ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, concretizate prin dreptul acestor debitori de a solicita

creditorilor de tipul instituţii de credit sau instituţii financiare nebancare suspendarea obligaţiei de plată a creanţelor restante acumulate, precum şi a ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi şi comisioane rezultate din contractele de credit, respectiv leasing, care au fost obţinute pentru activităţi din agricultură şi industrie alimentară”, se menţionează într-un comunicat de presă.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea