Avocatul Sabie - plângere penală împotriva șefilor Baroului Argeș

 

# Decanul Dragoș Nicolescu: ”Oricine are acest drept, de a formula o plângere...”

Avocații Dragoș Nicolescu (foto stânga) și Luminița Ioana (foto dreapta), decanul și prodecanul Baroului Argeș, au fost reclamați la Parchet de avocatul Florin Sabie. Pentru o chestie ce poate să sune halucinant: folosirea, într-un grup de WhatsApp, a denumirii Baroul Argeș și pentru alte câteva minuni. De fapt, plângerea dă, cu mantă, ca la biliard, spre faptul că domnul avocat a fost exclus din acest grup. Că acolo ar fost denigrat și, nefiind în grup, nu s-ar fi putut apăra.

 

Contactat telefonic, Dragoș Nicolescu, decanul Baroului Argeș, ne-a declarat: ”Așa am citit și eu, că ne-a formulat o astfel de plângere. Nu știu însă dacă a și făcut-o, sau e doar o declarație de presă... Fiecare om are, însă, acest drept. Despre conținutul unui asemenea demers și despre șansele de reușită nu mă pot pronunța, mă abțin...”

 

Nouă, sincer, ni se pare că este o simplă manevră publicitară. Este o simplă părere, nu o convingere, însă vom vedea.

Dragoș Nicolescu, decanul Baroului Argeș: ”Referitor la presupusa plângere formulată de domnul avocat Sabie, apărută în presă, arătăm că grupul de whatsapp a fost înființat acum aproximativ 9 ani, are peste 200 de membri avocați din Baroul Argeș; domnul Sabie a făcut parte din acest grup până în luna octombrie 2023, când a fost suspendat de aici din cauza unor atitudini care au fost considerate că încalcă standardele grupului. Folosirea denumirii Baroul Arges, pentru un grup nonformal de whatsapp, din care fac parte avocați din Barou și membrii organelor de conducere este legală, așa cum și Înalta Curte arată în decizii recente.”

Cui folosește un astfel de război? Răspunsul e clar, atunci când vine vorba de notorietate. Și la vârful politicii, spre exemplu, au apărut avocați. Prin faptul că au fost foarte vocali, foarte acizi, și nu prin performanțele profesionale. Să fie și aici un astfel de caz? Sau o simplă nemulțumire dusă la extrem, spre zona unei plângeri penale? Nu știm, vom vedea.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea