Pădure acaparată de Primăria Curtea de Argeș și recâștigată de Direcția Silvică

 

Primăria Curtea de Argeș a primit, în urmă cu câțiva ani, zeci de hectare de teren, pe teritoriul administrativ al comunei Arefu. Doar că s-a întins puțin mai mult, cu vreo 15,8 hectare de pădure mai mult, intrând, astfel, peste Regia Națională a Pădurilor – Direcția Silvică Argeș. Care a început lupta pentru recuperarea terenului prin 2015. Și a terminat-o, cu al doilea câștig de cauză, acum câteva zile!

Nu știm dacă a fost rea credință sau lăcomie. Sau prostie. Nu știm. Cert este faptul că, în timpul procesului, s-a dispus efectuarea unei expertize topografice. Fiecare parte a venit cu actele doveditoare ale dreptului de proprietate.

 

Și s-a constatat că, la punerea în posesie a Primăriei Curtea de Argeș, nu s-a ținut cont de limitele din actele inițiale de proprietate. De aceea, suprafața de pădure aparținând statului român și administrată de Direcția Silvică a ajuns, în mod greșit, în buzunarul Primăriei Curtea de Argeș.

 

Instanța a decis nu numai reîntoarcerea terenului către proprietarul de drept, dar și rectificarea intabulării în Cartea Funciară a acestor modificări.

Primăria Curtea de Argeș, nemulțumită de soluția (hotărârea) dată de Judecătoria Curtea de Argeș, a încercat să o schimbe, la Tribunalul Argeș. Doar că, aici, judecătorii nu au mai stat pe gânduri deloc. De la primul termen – probabil studiind și documentele care au stat la baza primei hotărâri, cea dată de judecătorii de la Curtea de Argeș - au respins apelul formulat de Primărie ca nefondat (Hotărârea nr. 172/30.01.2024). Primăria Curtea de Argeș mai are, la dispoziție, o cale de atac, nu știm dacă o va mai folosi, însă urmărim, cu atenție, derularea evenimentelor.

Armand Chiriloiu, directorul Direcției Silvice Argeș: ”Nu doresc să comentez asupra acțiunii în instanță care s-a derulat pe parcursul acestor ani. Noi însă, ca instituție, eram obligați să protejăm acest patrimoniu, care este domeniul public al statului.”

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea